Nillas tips på att frysa in det ljusa rostbrödet

Nilla59 på kolhydrater.ifokus.se har ett jätte bra tips på hur man fryser in bröd bäst.  Mitt ljusa rostbröd skivade och styckfrös hon in på en bricka med bakplåtspapper över natten och sedan var det bara att lägga dem i en plastpåse. Om man tar papper i mellan så är det risk att de ändå fryser fast i varandra och sen slipper man slösa papper. Sedan är det bara att ta fram och rosta eller göra varma mackor i den mängd man önskar!

Tack Nilla!

 

 

 

7 kommentarer

  • Hej och välkommen hit! 😀
   Ja allt kan inte passa alla, och det är ju synd…
   Men har du provat bakerix brödet? Det är ju en mjölblandning som lchf butiken säljer och i
   familjens munnar smakar det godagott!
   Välkommen tillbaka när lusten faller på!
   Kram Mariann
   ps. Mitt ljusa bröd bör rostas lite hårt då är brödet som bäst tycker jag.

 1. Smaken är som baken säger dom. Och det stämmer verkligen. Jag tycker detta brödet är supergott att steka i smör med stekt ägg på (mums), varma smörgåsar och rosta med ost på. M.a.o allt som man kan göra med vanligt vitt bröd.
  Ann: Ursäkta dum fråga: Du använder väl kokosnötsmjöl som är något helt annat än de kokosflingor man köper?

  • Hej och varmt välkommen hit! 🙂
   Tur är väl det att smaken är olika, det gör ju att det finns en mängd olika saker att välja bland och alltid passar något någon! 😀
   Steka dem har jag inte provat, men jag mins att vi gjorde så med annat bröd när jag var liten och just med stekt ägg på, detta måste testas. 🙂
   Tusen tack för det tipset!

   Kram på dej och välkommen hit igen
   Mariann

 2. Tack 🙂 Har faktiskt precis tagit ut ett bröd ur ugnen. Men jag har en fråga till dig. Det fastnar i botten trots mycket smör och sesamfrön. Så understa lagret sitter kvar i formen. Nu när jag skriver frågan så kommer jag ihåg att du skrev att man kunde använda bakplåtspapper i formen. Det skall jag testa nästa gång.

  Det blir ju gott ändå men som sagt utan botten. Använder du alltid bakplåtspapper?

  Ps Nu skall jag äta rostat bröd med svartkornskaviar, gräddfil och rödlök. Ds

  • Ja, jag använder alltid bakplåtspapper säkrast så. Även när jag bakar mjuka kakor använder jag alltid det. Vill inte äventyra att det fastnar.
   Man får ju lite ”veck” på bröd och kakor, men vad gör det jämfört med halva kakan borta 😉
   Kram Mariann
   ps. Kan tänka mig att silikonformar är bättre.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*