Här kommer ytterligare ett recept ur Expressens Juni nr. Nu ett väldigt gott bröd.
Morotsbröd i liten långpanna
ca 12 bitar
4 ägg
100 gram smör
150 gram finriven morot
2 dl turkisk yogurt
2 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
2 dl sesamfrön
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 tsk brödkryddor
0,5 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt svalna något. Vispa äggen fluffigt i några minuter.
Blanda ner riven morot och smöret väl. Blanda alla trorra ingredienser väl och blanda ner dem sedan i smeten och låt svälla i 5 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på exemplevis en folieform ca 15×20 cm och bred ut degen. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Tips: Går precis lika bra med zucchini istället för morot för mindre kolhydrater.
Ser gott ut!
Bästa LCHF-brödet någonsin!
Tack!