Här har jag använt den proteinrika Kesellan med 10 g fett och 10 g protein tillsammans med Ris Miracle Noodles.
Traditionellt inom LCHF så har Keso använts som ”ris” i desserter. Keso innehåller också mycket protein (12 g) men desto mindre fett (4g). Här på bloggen finns både Keso a´la Malta och Risifrutti med Keso.
Så tänk på när du vill få upp proteininnehållet och behålla fettnivån använd Kesella 10%.
OBS: Kesellan får heller aldrig koka.
Miracle Risifrutti
ca 4 portioner
1 påse Miracle Noodles risnudlar
250 gram Kesella 10% ( för att öka proteinhalten i risifruttin)
2 dl grädde
1 urgröpt vaniljstång
1,5 msk sötning Bakery+
4 gelatinblad
Gör så här:
Skölj riset väl i kallt vatten flera minuter och låt de rinna av helt pressa gärna lite lätt ur resterande vatten..
Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter.
Häll grädden i en kastrull lägg i vaniljfrön från vaniljstången + stången och riset. Låt det sjuda/småkoka ett par minute, ta från plattan och sedan få stå och dra i 5 min. Fiska upp stången och blanda sedan ner gelatinbladen. Låt svalna till rumstemp, vispa/rör sedan ner kesellan och ställ kallt i 3 timmar, gärna över natt.
Vispa sedan kraftigt Miracle Risifruttin fluffigt och servera med bär, varför inte lite lätt smälta bär/sylt, och varför inte 1 dl hallon med 0,5 dl blåbär?
Super att ta med på picknick!
Häll upp på burk istället med tättslutande lock och bären i en annan, bara å packa med sig.
©MariannAndersson
Vad betyder det där på slutet: lätt smälta bär/sylt?
Synd jag inte såg detta recept innan jag kastade bort alla risnudlar jag köpt, de är så superäckliga! Men så här maskerade kanske de hade funkat!
Att man bara ”smälter” snabbtinar bär i en kastrull på lite värme så de saftar sig 🙂
eller så här:
http://mariannslchf.se/lchf-sylt/