Till den underbart goda fisksoppan behöver du:
50 g smör
1/2 grov hackad isbergsallad
2 grovt hackade gul och röd paprika
1 stor eller 2 små hackade gula lökar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 dl creme fraiche
1-2 dl vitt torrt vin ( går bra med lite pressad citron också)
3-4 dl vatten med grönsaksbuljong, gärna biofoods eller fiskbuljong
500 g torsk i bitar eller blandad fisk, ex lax, kolja eller torsk
1,5 dl riven god ost
1 dl skalade räkor
Gör så här:
Smörfräs alla grönsakerna lite lätt, slå på creme fraiche, vitt vin och buljongen, salta och lägg i fiskbitarna. Låt småputtra i ca 8-10 minuter. Stäng värmen och lägg i riven ost och blanda försiktigt runt och därefter räkorna. Servera. Låt aldrig räkor koka då blir de sega.
Mmm, det låter jättegott. Det ska jag testa när jag köper hem fisk.
Tack för alla underbara och lärorika recept och inlägg du skriver om.
Kram till dig
Hej och jag hoppas du ska känna dig varmt välkommen hit! 😀
Den är jättegod denna fisksoppa och du ska absolut prova den. 🙂
Härligt också att höra att du gillar mina recept och också mina övriga inlägg i kostedebatten ang kost och hälsa.
Man hoppas ju att man inte trampar för många på tårna genom mina små funderingar och åsikter…
Kram på dig också och välkommen hit igen 🙂
Mariann
Hej!
Så gott ut!
I stället för creme fraishe och vin, hadde det varit en bra ide med kokosmjölk?
Tenkte bara på de som inte tåler mejerier…
Hejsan! 😀
Välkommen hit och jag tror säkert det går bra med kokosmjölk, dock blir det en annan soppa då, men säkert också jättegod!
Kram och välkommen hit igen. 🙂
Mariann
Åh, jag måste testa en dag! Gör alldeles för lite soppa.
Maria
vi är nog många som egentligen gör lite för lite soppa…
Den ska jag göra idag!!
Hur många portioner är den beräknad till?
Hälsningar Tina
vi är tre pers på den, men är man liten i maten kan den nog räcka till 4 pers.:)
jag tror dock att det räcker att öka fisken om man är 4, det andra räcker nog.