Min spanska fisksoppa

Till den underbart goda fisksoppan behöver du:
50 g smör
1/2 grov hackad isbergsallad
2 grovt hackade gul och röd paprika
1 stor eller 2 små hackade gula lökar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 dl creme fraiche
1-2 dl vitt torrt vin ( går bra med lite pressad citron också)
3-4 dl vatten med grönsaksbuljong, gärna biofoods eller fiskbuljong
500 g torsk i bitar eller blandad fisk, ex lax, kolja eller torsk
1,5 dl riven god ost
1 dl skalade räkor

Gör så här:

Smörfräs alla grönsakerna lite lätt, slå på creme fraiche, vitt vin och  buljongen, salta och lägg i fiskbitarna. Låt småputtra i ca 8-10 minuter.  Stäng värmen och lägg i riven ost och blanda försiktigt runt och därefter räkorna. Servera. Låt aldrig räkor koka då blir de sega.

8 kommentarer

    • Hej och jag hoppas du ska känna dig varmt välkommen hit! 😀
      Den är jättegod denna fisksoppa och du ska absolut prova den. 🙂
      Härligt också att höra att du gillar mina recept och också mina övriga inlägg i kostedebatten ang kost och hälsa.
      Man hoppas ju att man inte trampar för många på tårna genom mina små funderingar och åsikter…
      Kram på dig också och välkommen hit igen 🙂
      Mariann

    • Hejsan! 😀
      Välkommen hit och jag tror säkert det går bra med kokosmjölk, dock blir det en annan soppa då, men säkert också jättegod!
      Kram och välkommen hit igen. 🙂
      Mariann

    • vi är tre pers på den, men är man liten i maten kan den nog räcka till 4 pers.:)
      jag tror dock att det räcker att öka fisken om man är 4, det andra räcker nog.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*