Pajskal:
100 gram mjukt normalsaltat smör
2 dl mandelmjöl
0,5-0,75 dl kokosnötsmjöl
0,5 tsk salt
0,5 msk lökpulver
1 ägg
Fyllning:
500 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 hackad röd paprika
1,5 msk chilipepparpulver (ta mindre om du inte gillar sting)
1,5 tsk paprika pulver
1 tsk lökpulver + ev vitlök
0,5 tsk spiskummin mald
0,5 tsk mortlad torkad oregano
salt och vitpeppar/svartpeppar
Äggstanning:
2 dl creme fraiche eller grädde
2 ägg
1 dl riven god ost
Gör så här:
Pajskalet: Blanda smör och det torra väl, blanda sedan ner 1 ägg. Tryck ut degen i en pajform ca 20-22 cm i diameter. Tryck den rätt högt upp på kanten, ställ kallt i ca 20-30 min. Förgrädda pajskalet i ca 5-8 min i 200 grader.
Fyllning: Fräs köttfärs, lök och paprika i rejält med smör och krydda och lägg i det förgräddade pajskalet.
Äggstanning: Vispa samman allt väl. Slå äggstanningen över köttfärsen och strö riven ost ovanpå.
Grädda vidare i ca 20 minuter..
Servera med en god krispig grönsallad till.
Tack!!! Satt precis och funderade på vad det skulle bli för mat ikväll och nu vet jag det! =)
Låter helt underbart. Det här ska jag prova till helgen. Tack för tipset.
oj!
1 ½ matsked chilipeppar
kan det verkligen stämma?
pulver ska det såt, jag använder santa marias. 🙂
Mums vad smaskigt, den ska jag laga i helgen när mamma kommer på besök (fast med kycklingfärs eller kalkonfärs då hon inte äter fläsk eller nöt). Tack för tipset! 🙂
Varför använder du inte färsk lök? Borde väl vara godare?
Har börjat använda lite mandelmjöl i gröten och även ett ägg 🙂 Tack för din inspirerande blogg!
Det gör jag ju!? att jag också använder pulver är för att jag tycker det blir gott i pajskalet.
men du gör ju som du vill 🙂