Denna motivation gav vinst av boken Baka matbröd med LCHF!

Nötkusar”Jag har redan boken själv, men skulle vilja vinna den åt min mamma som har diabetes och har lagt om kosten åt GI hållet… Hon älskar verkligen att baka och skulle bli världens lyckligaste om hon kunde fortsätta att baka och äta gott bröd trots sin diabetes!”

och min motivation är:
Dessa rader berörde mig. Jag blir alltid berörd när andra människor i första hand tänker på andra och i detta fallet så kändes det som att det lika gärna kunde varit jag som skrev raderna…
Min mor har också diabetes och jag hade önskat att hon och pappa hade velat börja baka ur mina böcker.
Men vem vet det kanske händer en dag…

Varmt grattis till Christine som skrev motivationen och du har ett mail nu.

Sedan vill jag tacka alla som skrivit så fina, härliga och omtänksamma motivationer och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni också en dag får möjligheten att få boken i er ägo och framförallt börja baka hälsosamt.
TACK ALLA!

9 kommentarer

 1. Hej mariann!

  Har idag provat att baka baguette med zucchini , fick boken igår med posten och tycker det är en jätte fin bok .

  Ser fram emot att prova fler recept .

  Tack

  Ha en trevlig helg!

 2. Igår bakade jag ditt Rostbröd. Herre Gud vilken succé! Det är det LCHFbröd som påminner mest om bröd bakat på säd och kan gott bli ett bjudbröd. Jag provar ett bröd i veckan ungefär. Lika spännande varje gång!

  • Ååå så roligt att höra att Rosbrödet tycktes om!!
   Hoppas alla andra bröd du bakar framöver också faller i god jord. :)’KRAM och tack för att du berättar, UPPSKATTAS MYCKET!

 3. Marianne, jag bakade dina fastlagsbullar för en tid sedan. Nu får de bli mina standardbjudbullar! Min mamma har glutenintolerans dessutom. Så det är extra viktigt med glutenfritt som inte smakar torrt fnöske.

  Min version var dock bara kolhydratreducerad eftersom jag valde att sätta en halv dl farinsocker istället för sötning. Och som fyllning hade vi lättsockrad sylt och grädde. Men totala sockerhalten blev ändå mycket mycket lägre än konventionella bullar. För att inte tala om fastlagsbullar. Mina bullar med två tsk sylt och grädde har ca 11-12 gram kolhydrater per ”bakelse” och hälften är från sylten som man själv kan variera. Tex sätta osockrade mosade bär. Eller sockrad kokt blåbärssylt som har så mycket smak att en tesked räcker helt bra.

  Jag undviker naturligtvis socker i normala fall men till fest är detta mycket bättre än vetebakverk med minst dubbla satsen socker. Jag hade en halv dl farinsocker på 7 rätt stora bullar.

  Och så har jag lyckats få en webshop här i Finland att ta in Aman pranas kokosmjöl! Som enda i Finland. Underbart.

  Tusen Tack för receptet!

  • Varsågod!! Kul med mjölet 😀

   ja som du då vet så sötar man ju vad som 😉 sötning sötar ju bara och fyller inte direkt någon anna funktion ju så det är upp till var och en och visst blri det väldigt mkt mindre kh även om man tar lite socker istället. 😉
   Kram Mariann

 4. Din nya bakbok verkar mycket fin! Nyfiken att testa!

  Bakar inte ofta, men någon gång kan jag längta, och har din andra bok. Även om dina recept är spannmålsfria (glutenfria) känner jag att jag reagerar – inte lika mycket som när jag äter ”vanligt” bröd men ändå. Tror att det kan bero på bakpulvret som även det är som jäst (läst på olika ställen bl.a. Wikipedia). På Wiki skriver man att hjortonsalt inte är som jäst, men som reagerar på liknande sätt i bak, men det står också att kan bli någon slags (giftig?) kemisk reaktion och också att det inte går att byta ut rakt av. Har du något tips som man kan ersätta bakpulver?

  Vore mycket tacksam för svar!

  • Jag skulle bakat utan något isåfall, jag vet några som gör det och det fungerar. Jag tycker du ska prova en gång utan och se.
   Lycka till!
   Mariann

   • Stort tack – ska testa!

    Har gjort supergoda våfflor på recept jag hittat på nätet som är utan såväl bakpulver som fiberhusk (är inte vän av fiberhusk, tycker det växer i munnen!), så kan förhoppningsvis fungera på annat bakande också!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*