Detta att äldre 65+ lever längre med mer protein det väljer jag  att ta fasta på vad gäller  den nya amerikanska studien (DN och SvD).   Det diskuteras  friskt idag i flertalet LCHF-bloggar.  🙂
Yngre och medelålders dör i förtid av för mycket protein. Man nämner IGF-1 som huvudorsaken till cancer och sjukdom och det vet ju väl alla numera att det är det myckna kolhydratsätandet och de därpå följande insulinfrisättningen som är boven i det drama.
Hur något kan vara ofarligt efter man fyllt 65 är för mig obegripligt… kan det vara så att man i USA som ung och medelålders äter annat bjäffs som pommes och vitt bröd och inte att förglömma läsk till sitt protein och de som är över 65 inte gör det i samma utsträckning?
Kolla in denna på riktigt nyttiga hamburgare! Bild ur baka matbröd med LCHF
Hoppas detta med ”mer protein till äldre” slår igenom i äldreomsorgen 😉
		
Skriv en kommentar