medicin, medicin, medicin meddetsamma…

Varför handlar det alltid om medicin när det kommer till diabetes?

”En del av patienterna drabbas av blodsockerfall helt i onödan. Medicin som har funnits några år, så kallade glp 1 och dpp4-hämmare, kan ofta få ner blodsockernivån utan att patienten får känningar av blodsockerfall.

– Om man i stället gav en del av patienterna de nya läkemedlen, så skulle man kunna ge en bättre behandling, säger Bo Ahrén.”

Skriver SvD idag.

Om man har diabetes då tål man inte kolhydrater/sockerarter punkt slut. Varför i herrans namn ska man då fortsätta äta sådana och trycka i sig medicin?

Förr hette diabetes sockersjuka, sedan kallades det för åldersdiabetes, numera kallas det för diabetes typ 2. Det går ju inte att kalla det för åldersdiabetes numera då även 30 åringar drabbas av typ 2…

Det är skrämmande att man inom sjukvården rekommenderar folk att i stora drag fortsätta äta som de gör och mota den berömde ”olle i grinden” med medicin och sedan bara låta patienten gå igenom naturalförloppet

När ska folk och i synnerhet sjuk(a)vården vakna?

Det finns ju ett enkelt sätt att bota diabetes och det för alltid. Ät LCHF!

 

10 kommentarer

 1. ”Bota diabetes med LCHF för alltid”, skriver du. Är det konstaterat nu av professorer och läkare och andra inblandade parter inom hälsa? Annars är det väl lite farligt att skriva så – definitivt.
  De som läser din sida tar dig kanske på orden och så händer ingenting medans dom kastat sina mediciner.
  Bara en tanke jag fick.

  • Hejsan och välkommen hit! 🙂
   Bota i den meningen att det är omöjligt att få diabetes om man äter lchf=lågkolhydratskost
   Det finns massor med människor som är bevis för det, och en hel del läkare anser så också.
   Kram Mariann

 2. Om man kastar sina mediciner utan provtagning, då kanske man är fel ute, men de flesta tar väl prover först eller hur 😀
  Tror inte heller på att ta till pillerburken innan man provat andra vägar !

 3. Hej!
  Jag fick Diabetes typ 2 hösten 2008 som ett brev på posten. Den 10 december 2010 började jag på allvar med LCHF. I februari 2011 fick jag ta bort min lunchtablett (åt då morgon, lunch, middag metaformin). I maj 2011 var jag tillbaka till läkaren. Proverna var bra men jag fick inte ta bort någon tablett. Idag den 10 nov 2011 var jag åter till läkaren. Och jag har tagit bort metaformin morgon tabletten, kvälls medicinen finns kvar ett tag till.

  Hela jag har blivit lättare och jag mår kanonbra med LCHF kosten. Saknar inte bröd, pasta, ris, potatis och allt de andra!

  • STORT GRATTIS!
   och varmt välkommen hit ska du känna dig 🙂
   Visst är det häftigt att äta sig till hälsa!
   Stor varm kram och tack för att du berättade detta, viktigt för många att läsa!
   Kram Mariann

  • 😀
   jag har iofs aldrig haft hål, men har alltid haft en tendens till blödande tandkött… detta är som bortblåst 😀
   Kram från mariann

 4. Det går INTE att bota diabetes, & då menar jag ”riktig” diabetes typ 1. Det andra som är något helt annat har Alltid gått att lösa med rätt kost & motion. Blanda inte ihop sjukdomen med levnadsvanor, tack.

  • Men denna artikel /inlägg handlar ju om diabetes typ 2!?
   Du kanske ska läsa om igen både mitt inlägg och artikeln på SvD?
   jag tror nog inte man kan bota någon diabetes, har man än gång haft den sjukdomen så har man den, man kan hålla den i schack med rätt kost. Det verkar också som att många med typ 1 kan ha nytta av en socker/stärkelsefri diet. 😀

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*