Mandelpudding i ugnen – Lunch

3-4 portioner

5 ägg
100 gram smält smör
2 dl grädde
1,5 dl mandelmjöl
3 finrivna bittermandlar

Gör så här:
Vispa äggen (ev sötning), blanda i mandlarna och vispa kraftigt att det inga klumpar finns. Blanda sedan i smöret och grädden.
Häll upp i en liten ugnsfast form 15×25 och grädda i  175 grader i ca 20 minuter, eller tills den stannat.

Serveras ljummen med varmsmälta jordgubbar och lite grädde, vi tycker det är gott med ovispad grädde till lunchpuddingar.

 

Tips: Gillar du inte bittermandelsmaken kan de väl uteslutas, använd då med fördel färskmalda mandlar, vi tycker City Gross Seltonmandlar har godaste mandelsmaken. Även några hackade mandlar i är gott för lite crunch.

©MariannAndersson

En vänlig bloggläsare har räknat ut puddingen ( grädde och gubbar ingår inte)
– 231,2 gram fett
– 61,5 gram protein
– 9,5 gram kolhydrater

 

20 kommentarer

  1. Hej Mariann!

    Din mandelpudding ser underbart god ut!
    Ska prova den idag. 🙂
    Har du möjligtvis ngn fingervisning på hur många kh de är i hela
    puddingen?

    Mvh

    Tina

    • Nix, bör ju bli en del då både grädden och mandeln ger ju lite och även gubbarna om man vill ha sånna på.
      Tror att 1 dl grädde väger ca 70 g
      1,5 dl mandelmjöl väger nog ca 75
      om man får tro nätet…

    • Jag la in allt i receptet utom bittermandeln (för den fanns inte med).. och då visade den (för hela ”kakan/puddingen”:

      – 231,2 gram fett
      – 61,5 gram protein
      – 9,5 gram kolhydrater

      Sedan får man som sagt lägga till allt övrigt (grädde sylt bär osv..)

      MVH Sandra

  2. Hej Marianne!
    Jag har en fråga som du kanske har ett svar på;)
    Om man håller på lchf så har jag läst på bonaqua och där är det ju fruktsocker inget bra

    Men jag undrar om Man kan dricka smaksatt Ramlösa och Loka för det är ju arom i.

    Tacksam för ditt svar vad du tror;)

  3. Gud så gott!

    Tack för fantastiskt recept! Upptäckte hur mycket jag saknat smaken av bittermandel. 🙂 Och jag som egentligen är allergisk mot mandel har sedan jag började med lchf blivit mycket bättre och kan numera äta tillagad mandel. Det gillas! 🙂

    • Härligt!
      Ja många allergier blir bra eller bättre av LCHF, vi upplever det så här också! 😀
      Här är det kattallergi som blivit så gott som helt bra.

  4. Hej! Åh det här ser ju smarrigt ut, måste prova den. Själv har jag endast gjort en ostkaka som är toppengod men pudding låter spännande. Rinnande vispgrädde till? Tåls att testas 😉

    • Blir ju som gräddmjölk man bruakde har på kräm osv…
      fast vi kör ju bara grädde fröstås 😉
      Testa får du se, gör gott!
      Kram på dej
      Mariann

1 trackback / pingback

  1. Pudding till lunch « Söt utan socker / Sweet without sugar

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*