LCHF på resande fot i Nice

Ja inte är det lätt att resa och vara LCHF´are…

Man är helt enkelt tvungen att vara väl förberedd och packa matsäck 😉

Vi hade med oss 16 kokta ägg, 1 gräddost, 250 g smör, 2 påsar babybel och ett gäng korvar ( gillar inte att köpa sådant men här hade nöden ingen lag) och 500 g grekisk yoghurt.
På flygplanet drack vi kaffe och mumsade babybel, magarna var fulla sedan frukost med 4-5 ägg och bacon (nitritfri gladare gris).  Väl framme på hotellet så åt vi lite av den medhavda matsäcken och resten stuvades in i barkylen 😉

Vi hade ju som bekant bokat superdelyx middag på Negresko (bild 1), 7 rätter och vi hade annonserat att vi var ”glutenintoleranta”, för som många säkert vet anser jag glutenet vara den stora boven och om det slinker ner något pytte lite socker dör inte vi.
Så nu har  vi för första gången  ätit en 1/4 vaktelägg, lite tryffel,  en skiva Foi Grass ( med lite ananas) och pilgrimsmusslor. jag gjorde ett inlägg  här tidigare om ”två sparrisar i kors mat” detta var sådan mat. Men när det serveras 7 rätter blir man mätt ändå. Det mesta var med ytterst lite kolhydrater, kolhydraterna dök  upp till desserterna 😉
Den första var passionsfruktmousse med kokosparfait:
Sedan kom de helt överaskandes in med en chokladmoussetårta, dvs choklad i tre nyanser, vit choklad mellan och mkt mörk. Väldigt goda desserter och inte så söta som vi trodde.

Mycket SMAKER, man ”koka ner” smakerna till det bara är SMAK! Ex champinjon krämen , det var en ren explosion av champinjon.
varenda liten anrättning var en smaksensation/explosion och som vi lite internt brukar säga ”royal wedding i munnen”, dvs smakerna gifter sig alldeles väldigt  = royal. Vinet måste också nämnas, vinmästaren sa att det har en ton av svartvinbär och vi tänkte javisst, det kommer inte vi att känna av ändå… men jisses, i varenda mun fanss det verkligen en dofta av svartvinbär. Är det så när man betalar 45 euro för en halv flaska?

Så om någon har tillgång att ta med en stor plånbok när man besöker Nice, måste det ingå ett besök på detta anrika hotel/restaurang.
Där enbart toaletterna är en syn för gudar…

När man sedan gjort åt alla pengar här, så får man söka billigare anrättningar  på andra håll i Nice…
att äta LCHF på denna restauran som heter Rosettiserie i gamla stan, där kan man välja diverse kött och råtta  till. Supergod råtta måst erkännas.

 

 

 

 

 

Denna lilla restaurang där man ”satt i knät på varandra” var en stor kontrast till middagen kvällen före. Men maten här var jättegod och kostade ca 15 euro per pers med vin.
Hotellet vi bodde på (B4Park) hade vetemjöl i sin äggröra… vi blev rätt dåliga i magen under den dagen, sedan fick vi be om vanliga stekta ägg och de hörsammade vår begäran. Hur i hmmm kan man ha mjöl i en äggröra? Nästa gång kommer jag maila hotellen och fråga.

 

Man kan säga att Nice och i synnerhet Monaco och Monte Carlo är kontrasternas ställe.

Bilar i miljonklasser

 

 
Rolls Royce, Ferrari och Bentleys i vart och varannat hörn.. och i lika många hörn fast i entréer till affärer och  under träden låg uteliggarna… även hela familjer med barn!!??

Något bad i medelhavet blev det inte, annat än i regn…

 

4 kommentarer

 1. Hej! Oj, oj, oj, vilken smaskig middag ni hade! Mums! Vi ska åka till Prag och fira vår 20 års bröllopsdag! 🙂
  Jag har en fråga, du skrev om bacon, nitritfri gladare gris… köper du någonstans bacon utan tillsatser? finns det sån?
  Lana

  • Hejsan!
   Välkommen hit 😀 och vad gäller grisen så köper vi från ekobeställarna.se i Gbg de säljer frysta bacon från Krav-grisar och utan nitrit. Vi är så lyckligt lottade som kan få tag på sådant. Hoppas du också kan.
   KAM
   Mariann

 2. Hej! Vad bra att ni tog mer er ostar hemifrån. Ostar i all ära men fy 17 vilken dålig andedräkt man får av dom. Får du?
  Hade en anställd som åt mycket ost till frukost men när hon kom till jobb kunde man lukta sig till var hon var, det stank på hela kontoret. Ärlig som jag är så sa jag sanningen om andedräkten, hon tackade mig hjärtligt för hon ville ju inte att det skulle lukta illa om henne.
  // Joanni

  • Hej och välkommen hit! 😀
   Jodå visst kan man lukta av ost i munnen, dock kan jag tycka att vissa ostar är värre. Babybel och gräddostar verkar vara bättre än de mer smakrika ostarna.
   Nöden har ingen lag ibland, men att lukta i munnen av ost varje dag på jobbet kan nog inte anses vara nöd… ägg luktar man inte av och det är vår primära frukost.
   KRAM
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*