Lammkotletter och medelhavs tillbehör

2 portioner

6-7 lammkotletter eller  4-5 fläskkotletter
marineras i en marinad av:

1 deciliter olivolja, lite vitlök, salt, vit och svartpeppar och oregano.

Lägg kotletterna i en plastpåse och se till att marinaden kommer runt om. Låt ligga i minst ett par timmar i kylskåp.

Stek eller grilla kotletterna.

1 stor zuccini tärnas och smörfräses med basilika, pudra över salt och lite vit och svartpeppar och snåla inte med basilikan.

Servera med en liten grönsallad eller en (svensk) grekisk sallad.

 

 

2 kommentarer

  1. Vilket gott tillbehör, din zucchini. Är lite dålig på att använda basilika, men det är ju himla gott.
    Kan tänka mig att den blir suverän kall, som alternativ till potatissallad i sommar, med crème fraiche och majonnäs 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*