Kvällsöppet och LCHF debatt

I Kvällsöppets LCHF debatt så är det jag reagerade starkast på när Claude Marcus säger att man blir dum i huvudet av LCHF.

Undra vilka belägg han har för det? Han sa att man blir  trött och dum av en LCHF diet.

Hur kan man bli trött?
Verkar Jonas Colting och Björn Ferry  trötta?

Hur kan man bli dum i huvudet?
Verkar Mattias Ribbing dum? Han som striktar upp sin annars mer liberala LCHF kost veckorna innan tävling.

Jag blev varken trött eller dum i huvudet i söndags då familjen provade att ”svälta” i 24 timmar ( inspiration av att läst lite i Colings bok Nakna Hälsan) . När den självvalda svälten gick mot sitt slut och det var dags för middag om ca 3-4 timmar. Då plitade jag ner ett nytt ”manus” med minst 30 recept och skickade in till förläggaren på Bonnier…

Kom igen en kolhydratsdriven person att göra detsamma efter 2 glas vatten en halv kopp kaffe runt 11 snåret och vid 15 tiden skickade jag in bok idéen. Då hade vi ätit middag runt 17-18 tiden dagen innan…

Jag måste säga att jag har aldrig haft så mycket kraft och vitalitet och klar skalle i hela mitt liv som jag har nu!
Kan säkert bli ännu bättre givetvis…

”Expertisen” verkar tagit fasta på omställningsbesvären de flesta får av att gå över till fettdrift. Varför fattar ingen det?

Edit 15/2 ang expertisen i debatten:
En liten presentation av Kvällsöppets LCHF-motståndare:
Charlotte Erlandsson- Albertsson:
Hon driver tillsammans med sin make ett företag som forskar för att få fram ett bantningspiller. Hon är naturligtvis inte intresserad av att folk börjar äta LCHF, se: http://thylabisco.com/
Claude Marcus:
Ger vetenskapliga råd åt: Itrim, McDonald’s Sverige AB, Swedish Nutrition Foundations nutritionsråd; konsultuppdrag: Wasabröd AB, Venderfalks reklambyrå; föreläsningsarvoden från ett flertal läkemedelsföretag för enskilda presentationer. Han utför även uppdrag åt Coca Cola.

12 kommentarer

 1. Hej Mariann! För saklighetens skull tänkte jag bara upplysa om att Heidi Andersson inte äter LCHF… Däremot är hon noga med vad hon äter och vill att det ska vara så naturligt som möjligt.

  • Då petar jag bort henne från inlägget då, var så gott som säker på detta men det är bara Ferry då. 🙂
   tack föresten för upplysningen! SUPER!

 2. Visst är det härligt att slippa fylla på med mat i tid och otid och alltid vara ”tvungen” att ha snacks med sig.
  Jag provade 24-timmars fasta förra våren, då fortfarande gravt sockerberoende och det fungerade inte alls. Numera, med bättre kost, har jag inga problem att fungera utan att äta hela tiden. Har massor av tid till annat!

  • ja jag verkligen älskar att vara fettdriven! 😀
   Detta fokus på mat som så lätt kan släppas!
   varmt välkommen hit ska du också känna dig
   Kram från Mariann

 3. Jag såg också programmet igår kväll och blev rent ut sagt förbannad på CM. Han sitter i teve och säjer att jag är slö och dum.
  En halv miljon människor (minst) går omkring här i landet och är korkade/dumma och slöa.

  Jag blev faktiskt så arg så jag mailade honom och talade om hur kränkt och förolämpad jag kände mig. Han borde skämmas.

  Oj, nu sitter jag här och blir upprörd igen. Egentligen skulle jag ju inte titta på sådana debatter. Bara köra mitt eget race och må bra men jag kan ju inte låta bli. *morr*

  • *morr* håller jag med om, jag blev mest upprörd över just detta, inte deras okunskap…
   Undra vad hans svarar dig? Dela med dig den dagen OM det kommer något svar.
   Ska hller inte titta på sådana debatter då jag också blir upprörd över att ignen kan få säga något egentligen och det blir bara tjaffs. 🙁

 4. Såg också debatten, blev förvånad över hur dåligt pålästa motståndsidan var. De verkar ju inte veta alls hur en lchf-tallrik ser ut, de fokuserar bara på protein och fett, i verkligenheten äter man ju hur mycket grönsaker som helst. Jag har aldrig ätit så mycket som jag gör nu.

  Jobbar på en Ica maxi butik och idag fick in din nya bakbok, otroligt fin bok och många härliga recept. Och självklart fick den bästa plats! 🙂 Ha det bra! / Camilla

 5. Jag tror hon syftade på artikeln som stod i Aftonbladet den 23 dec förra året. Google kan du använda så hämtar du den snabbt. Tycker det låter så illa Om hon sa och då kan man undra varför hon valde att prova den.

  Ha en bra onsdag. Trevligt att läsa att du skickat in fler recept.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*