vissa ostar från Schweiz.
Idag fick jag köpt en Appenzeller och inte mindre än grottlagrad Gruyere ost!
Den grottlagrade är svindyr och det är den enda osten som vunnit pris som världens bästa ost i London 4 gg.
Ännu inte smakat den…
När vi köper dessa dyra ostar äter vi dem med andakt.
Inte heller värmer vi upp dem, för då pastöriserar vi ju dem själva 😉
Vilket vore urbota dumt att göra när man nu kan få tag på riktig konserverad alpmjölk.
Detta är ostar vi njuter i skivor… Äkta Vara ost!
En ost som har blivit min nya favorit är 36-månaderslagrad Gouda. Att en sådan tråkig påläggsost kan vara så god som lagrad är en gåta 🙂
Görs den på riktigt sätt så som dessa Sweiziska ostar?
Gruyere är min favoritost! Knäppt nog gillar jag den schweiziska mer än den grottlagrade.
Vi har provat den klassiksa flera gånger och den är jättegod, men jag gilalr verkligen den grottlagrade!
man kanske ska ha hemma en varje samtidigt för att riktigt jämföra, jag tycker denna grottlagrade kändes så mild och krämig på något vis och en lång god eftersmak, inte av gammal ost utan av lagrad ost 😉