Kokosolja har solfaktor 15

Img-HK00B-AP-500_1-large

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Det förekommer då och då debatt om de kemiska solskyddsmedlens farlighet och bidrag till den explosionsaktiga ökningen av hudcancer och här på My NewsDesk kommer företaget Alpha Plus AB  ut med en väldigt bra inlägg i denna debatt.
De skriver:

”Nu är solkrämsdebatten igång inför sommaren! Samtidigt som vi matas med reklam för olika solkrämer visar allt fler studier att produkter med onaturliga ingredienser, inte alltid är det bästa. Vanliga ingredienser i solskyddsmedel, som oxibenson och metoxicinnamat, är kända för att orsaka hormonstörningar och de fungerar även som potentiella cancerframkallande ämnen. Det tar mindre än 30 sekunder innan det du smörjer på huden börjar absorberas. Upp till 60  % av vad som smörjs på huden tas upp av kroppen, hamnar i blodet för att sedan transporteras runt i kroppen.

Hudcancern ökar i Sverige, till stor del på grund av växande näringsbrister. Rätt näring skyddar mot solens strålar och näringsämnen som betakaroten, lykopen och höga doser med D-vitamin och E-vitamin ger bra skydd. Vill man ha något att smörja på huden fungerar kokosolja alldeles ypperligt!”

Återigen får vi här veta att det är väldigt viktigt med D vitamin och jag brukar ju skriva mkt om detta vitamin bara att söka bloggen för den som är intresserad. Det finns en hel artikelserie av Elisabeth Puur här på bloggen om D vitaminet LÄS DEM!

My News Desk fortsätter sin artikel med:

”D-vitaminomvandling vid solexponering 
Solen är en naturlig D-vitaminkälla. Vi behöver dock vistas i solen utan solkräm för att solens strålar ska kunna omvandlas till D-vitamin i huden. D-vitaminet ger ett naturligt skydd mot solskador. Genom att ha gott om kläder, undvika att bränna sig och äta tillskott av D-vitamin hela året runt, minskar vi riskerna markant. Det är extra viktigt att låta huden vänja sig vid solen, eftersom en sund solbränna ger lägre risker för cancer jämfört med hud som bränns i solen.

Skydda huden med betakaroten, D3-vitamin, granatin och lykopen
Rätt näringstillgång i kroppen ger ett naturligt skydd! En kombination av multivitamin med minst 2500 IE D3-vitamin och höga doser betakaroten skyddar merparten av befolkningen. Ett annat alternativ är lykopen eller granatin (granatäpple) tillsammans med 2500 IE vitamin D3 och Karoten. Flertalet studier visar att både lykopen och granatäpple skyddar mot solen.”

Kokosolja som hudkräm!  
Byt ut solkrämerna mot kokosolja som innehåller det naturliga ämnet tiosol, som naturligt har solskyddsfaktor 15. Kokosolja skyddar mot solens strålar och motverkar oxidation i huden. Tiosol utvunnet från kokosolja används ofta som ingrediens i ekologiska, naturliga solkrämer. Tiosol skyddar mot både UVA och UVB-strålar.”

Vill du läsa om deras olja?
Vill du köpa den?

Vill du köpa ett bra D vitamin tillskott att äta året runt? Holistic 5000IE

 

11 kommentarer

 1. Hej!

  Jag tycker mycket om ditt inlägg om djurhållning för ett tag sedan.

  Kokosolja smörjer jag mig med varje dag året runt. Det enda problemet med den är att jag luktar kokos… inte kul.

  Som sololja har den varit väldigt effektiv och lätt att ha att göra med.

  Självklart kommer solskydd inifrån som allt annat i livet. Men jag visste inte att kokosolja är SÅ effektiv som solskyddsfaktor 15, det var mycket intressant och glädjande att höra!

 2. Är det skillnad på kokosfett och kokosfett vad gäller solskyddsfaktorn?? Jag har en annan burk i kylskåpet – tror du att jag kan använda den först och få samma effekt? (Biofoods ekologiska)

 3. Mycket interessant, måste dock slänga in en varning i alla fall.
  Var för några månader iväg på semester i ett soligt land.
  Har aldrig tidigare haft problem med solen då jag har en mycket tålig hud. Har vistats i tex Thailand helt utan skydds faktor. Men denna semester använde jag just kokosolja, vi exponerades inte för extremt mycket sol utan tog det ganska lugnt, men en av dagarna satt vi i solen i kanske två timmar, med skydd av kokosolja. Men det var inte smart då jag dagen efter var så sönderbränd att det bara var till att vistas inne och smörja med vad man nu kunde hitta.

  Så på en mycket tålig kropp men kokosoljans påstådda 15 i skydds faktor blev min kropp sönderbränd för faktiskt första gången i mitt liv.

  • troligtvis var du ändå inte tillräckligt ”för solad” för att kunna sitta med enbart solfaktor 15 i 2 timmar…. fast jag vet inte, tyckte det var intressant detta med faktor 15, ynka lite men ändå…

 4. Eftersom jag inte sett några övertygande fakta förutom från distributören och i andra redogörelse om växoljor av diverse slag att kokosolja har SPF 4-5, skulle jag ta det med en stor nypa salt.

 5. Tror faktiskt inte det därremot är frågan om kvalliten gör skillnaden.
  Detta var just fett från Alba dalby.

  Men att det inte skulle räcka med solskyddsfaktor 15 på mig ser jag som omöjligt.

 6. Men vad intressant!
  Själv brukar jag smörja mig med kokosfett här och var men var rädd att jag skulle ”bli friterad” om jag gick ut med det i solen… Men det ska alltså inte hända då? 🙂 Får prova en stund, är väldigt solkänslig så jag ska nog inte testa 6 timmar i solen… 😉
  Jag har cocosa men bör ju vara samma…

 7. För ca 1 år sedan drabbades jag av cocos mani.Har inte köpt en ansiktscream sedan dess och lan lugnt övertygga att jag inte märkt någon skillnad på dyraste ansiktskrämer typ Lancome m.m. som jag använde flitigt då jag jobbade i taxfree. Mu används cocos till allt ansiktskräm , solkräm, eftersoö kräm, skokräm, tandkräm (nödsituation), munsår då den är läkande och min makes hemorrojder . Är ute o vandrar o vill inte bära mycket. Finns inget bättre än kokosolja…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*