Knäckebröden i brödboken?

IMG_0262Är det några läsare här som bakat något av knäckebröden i boken?
Har de blivit brända undrar jag?

Jag har ju varmluft och brukar köra på 175 grader och då ska ju en vanlig ugn vara på 190 grader.

Detta kanske visar sig vara för hög värme för knäckebröden??

Behöver få lite fler responser ang just detta, någon?

Edit: De som  fått brända knäckebröd, bör dra ner tempen till 150-175 grader och i övrigt följa receptet, eller kör 175-190 grader i 20-30 min och därefter stänga värmen , kanke tom med en träslev (luckan på glänt) för att göra en liten lufthål.

 

 

 

12 kommentarer

  1. Hej Marianne!
    Jag bakar väldigt (jup, oanständigt…) mycket knäckebröd. Så gott som varannan dag sedan minst ett år tillbaka.
    Och jo, de blir brända så jag sätter på lägre värme! Det kanske jag borde ha återkopplat om innan. (Tankspritt av mig!)
    Vet att jag sagt att jag ska berätta hur det går med bakning med linfrömjölet – och det funkar förträffligt just till knäckebröd! Mycket billigt och med näringsvärden P34/K6/F32 (Seltons)

    • Vad roligt att höra!
      Svårt detta med ugnsvärme… några har fått dem brända och här blir de också bra… så ja , jag vet inte :/

  2. Alla ugnar är olika. Jag ser alltid temperaturen i recepten som ungefärliga. Jag har en ugn med 3D-varmluft och behöver ta ner temperaturen mellan 20 och 30 grader beroende på typ av produkt. Du skrev ju också i boken att du använde VL och ungefärlig höjning för vanlig ugn.
    Det jag däremot saknade i boken var info om hur stora ägg du använde eftersom det finns ägg från 50 till 70 gram i handeln.

  3. Jag bakar alltid med lägre temperatur och kortare tid i min ugn.
    Man kan alltid höja värmen i efterhand.
    Så dina knäckebröd blir alltid supergoda.
    I de mjuka bröden använder jag bara hälften av mandelmjölet, av ngn anledning så räcker det.

    • Vad bra!! Mandelmjölet har ju sina fördelar att minska på 😉
      och ajg uppskattar att bakarna själva kommer fram till vad som blir bra hos dom och just vågar minska eller öka. 😀
      TACK!!

  4. Jag har en gammal vanlig ugn och jag har fått dra ner på värmen till mellan 130- 150 grader .och grädda en halv timma och sen stänga av ugnen och ha en träslev så att ugnsluckan står lite på glänt, som du föreslog. Annars blev de brända och inge goda alls.
    Men jag antog att det berodde på att jag inte har varmluftsugn. Bra att du skrev om detta! Borde kanske också skrivit tidigare som Frida skrev men jag är dålig på feedback!

  5. Provade precis ditt fröknäcke och önskar jag sett detta innan för nu står jag med en plåt totallbränt knäcke :-(.
    Så nu ändrar jag temperaturen i boken så misstaget inte görs om.

Lämna ett svar till Frida Amandeep Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*