Klassiska pannkakor á la LCHF

9-10 pannkakor

något omgjort recept som hittades i ”tidernas begynnelse” på KiF

4 ägg
3 dl grädde
3 dl vatten ( eller bara 6 dl vatten)
50 gram smält smör
4 msk fiberhusk

Gör så här:
Vispa äggen och blanda i vätskan, du kan välja bara vatten om du inte vill eller kan äta grädde. Vispa samman och ta smöret och blanda väl. Ta i fiberhusken och vispa kraftigt. Låt svälla i 5 min och vispa en gång ibland under tiden.

Grädda sedan pannkakorna som vanligt i en klick smör.

Vi tycker de är goda med kanel på
Eller varför inte stek vitkål och köttfärs med kryddor och gör Marianns Vårrullar
!

Ett annat bra pannkaksrecept som kom som tips i kommentarerna lägger jag här:

2 ägg
1.5 dl grädde
1 dl laktosfri mjölk (2,7 kh/100g)
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50g smält smör
lite salt

 

 

14 kommentarer

  • Nix, när jag gör plättar är de pyttesmå i plattlaggen, dessa pannkakor är stora som de traditionella. möjligt att ursprungsreceptet kallades för plättar.
   men i min värld är det pannkakor. 😉
   Kram Mariann

 1. Jag har hittat ett recept på KIF som jag tycker är bättre.

  2 ägg
  1.5 dl grädde
  1 dl laktosfri mjölk (2,7 kh/100g)
  4 msk mandelmjöl
  1 msk fiberhusk
  50g smält smör
  lite salt

  Detta blir underbart frasiga pannkakor näst intill omöjliga att skilja från vanliga.

 2. Har du testat att göra pannkaka på ”bara” kokosmjöl? Jag tål inte fiberhusk men gör ju gärna pannkakor… 🙂 Jag har ett recept där jag använder mandelmjöl, men är nyfiken på om kokosmjölet kan funka…

 3. Tycker faktiskt att LCHF pannkakor är mycket godare än de ”traditionella” . t.o.m min sambo gör dom, och han är så genialisk i köket att han bränner vatten. Så dom är ju inte svåra heller direkt 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*