något omgjort recept som hittades i ”tidernas begynnelse” på KiF
4 ägg
3 dl grädde
3 dl vatten ( eller bara 6 dl vatten)
50 gram smält smör
4 msk fiberhusk
Gör så här:
Vispa äggen och blanda i vätskan, du kan välja bara vatten om du inte vill eller kan äta grädde. Vispa samman och ta smöret och blanda väl. Ta i fiberhusken och vispa kraftigt. Låt svälla i 5 min och vispa en gång ibland under tiden.
Grädda sedan pannkakorna som vanligt i en klick smör.
Vi tycker de är goda med kanel på
Eller varför inte stek vitkål och köttfärs med kryddor och gör Marianns Vårrullar!
Ett annat bra pannkaksrecept som kom som tips i kommentarerna lägger jag här:
2 ägg
1.5 dl grädde
1 dl laktosfri mjölk (2,7 kh/100g)
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50g smält smör
lite salt
Det heter plättar! 😉
Nix, när jag gör plättar är de pyttesmå i plattlaggen, dessa pannkakor är stora som de traditionella. möjligt att ursprungsreceptet kallades för plättar.
men i min värld är det pannkakor. 😉
Kram Mariann
Haha jaa vi ska nog inte ha nån diskussion om det ;D
God jul å tack för alla suveräna recept! =) Blir o beställa boken när lönen kommer =)
ha ha ha, nej vi kan kalla dem vad vi vill beroende på storlek 😉
Stor varm julkram och det blir kul å höra sedan vad du tycker om boken och framförallt recepten i den!
Mariann
Såg nyssens att Bokus via min länk här på sajten har sänkt priset till 149 just nu!
Dessa pannkakor/ plättar är jättegoda! Vänner till mig som inte äter lchf har fått smaka och samtliga håller med, mums!
Ja här upplever vi dem väldigt lika de traditionella pannkakorna. 🙂
Kram Mariann
Jag har hittat ett recept på KIF som jag tycker är bättre.
2 ägg
1.5 dl grädde
1 dl laktosfri mjölk (2,7 kh/100g)
4 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50g smält smör
lite salt
Detta blir underbart frasiga pannkakor näst intill omöjliga att skilja från vanliga.
Tack! Jag lägger även detta recept under mitt så kan folk välja! 😀
Detta ska helt klart provas av oss här framöver. 🙂
Har du testat att göra pannkaka på ”bara” kokosmjöl? Jag tål inte fiberhusk men gör ju gärna pannkakor… 🙂 Jag har ett recept där jag använder mandelmjöl, men är nyfiken på om kokosmjölet kan funka…
Självklart har jag det! 🙂
http://mariannslchf.se/lyx-pannkakor-amerikanska/
Dom är fantastiskt goda och kalla sådana är gudomliga med smör på 😉
Åh så bra, tack! Ska testa dem senare i veckan, idag ska det göras rostbröd 😉
Ett tips till alla: pannkakor/plättar blir frasigare, om du byter ut en del av grädden till creme fraiche 🙂
Tycker faktiskt att LCHF pannkakor är mycket godare än de ”traditionella” . t.o.m min sambo gör dom, och han är så genialisk i köket att han bränner vatten. Så dom är ju inte svåra heller direkt 🙂