Ingredienser:
1 stor skalad och tärnad zucchini
1/2 finhackad purjolök
30 g smör
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1-2 msk fransk senap
1 tsk hackad kapris
salt och peppar
Gör så här
Fräs försiktigt zucchini och purjo i smöret, salta och peppra lite, det får INTE få färg, låt de bara mjukna något lite och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, senap och kapris, blanda sedan ner det helt avsvalnade zucchinifräset.
©Mariann Andersson
Servera till grillat eller som jag denna gång till stekta lammkotletter och smörfrästa champinjoner.
Låter jättegott. Måste prova nu till sommarens grill-mat.
Tack!
Välkommen hit! 😀
Varsågod, den är verkligen supergod och smakar precis som den klassiska!
Hoppas du blir nöjd med den.
Kram Mariann
Oj vilken rolig blogg!!=) Har länkat till dig från mig och hoppas att det var ok! Jag älskar denna ”falska” potatissallad, har en annan variant jag gör till grillningen på sommaren, samma ingredienser som din men jag har ingen senap i utan hackad gräslök och hackade cornichons istället, jättemumsigt det med. Men nästa gång ska jag ta lite senap istället för att prova.=)
Mvh Åsa
Hej och jättevälkommen hit! Bara kul att någon länkar hit, tack så mycket för det 😀
Låter riktigt god din också med gräslök och cornichons! Får provas i sommar.
kram och tack för besök, välkommen åter.
Mariann
Kan du ge mig en länk till var jag hittar din länk till mig på din blogg?
man blir ju nyfiken 😉
Om du kikar i den högra kolumnen så har jag en lista där som heter ”Bra bloggar”, där finns du med!=) Så de som besöker min blogg kan hitta dig där.
Kram Åsa
Ååå, ja nu hittar jag! 🙂 KUL och tack igen!
Fast nu har jag bytt överskrift till LCHF Blogs, haha!
😀
Åhh så god denna var!!! Testade idag, hade i lite paprika & avocado, hade tyvärr inte kapris hemma men det hade nog varit jättegott i det med!
=)
Den är jättegod, precis som den klassiska potatissalladen! 🙂
Man blir överraskad!
Åh så god den var! Det är definitivt inte sista gången vi gör den! Vet du hur länge den håller sig god i kylen?
Jag tycker den borde hålla sig ett par dagar i alla fall, men då den ju som sagt är god går den åt med en gång 😉
Kram Mariann