Kemiska ägg!?

Ramlade här tidigare på ett inlägg av kostdoktorn om den kemiska innehållsförteckningen i naturlig mat. Många jagar ju E-ämnen och när man använder ordet ”kemisk” så blir det så gott som alltid liktydigt med farligt och ohälsosamt. Används numera också flitigt för att skrämma bort människor från naturliga produkter.

Men allt är kemi…
”Kemi handlar om spelreglerna för hur tillvarons grundläggande byggstenar, molekylerna fungerar. Molekyler kan te sig små och obetydliga, men i praktiken bär de upp universum. Allt som finns i vår tillvaro, inklusive vi själva, är uppbyggt av molekyler. Alla skeenden omkring oss styrs av reaktioner som i grund och botten handlar om hur molekylerna beter sig i olika situationer.”

Givetvis finns produkter som är konstgjort framställda (artificiella) och på så vis inte är naturliga, men allt är kemi… därmed inte sagt att allt är hälsosamt för oss och vår planet eller miljö. Troligtvis är detta det allra farligaste för oss att vi omger oss med så mycket icke naturliga-kemikalier som blandas hej vilt att man  oroar sig för den sk ”cocktail effekten”.
En amerikansk studie från 2005 visade att nyfödda bebisar har i genomsnitt 200 icke-naturliga kemikalier i sitt blod, bland dem bekämpningsmedel, dioxiner, industrikemikalier och flamskyddsmedel

Så givetvis ska vi vara oerhört vaksamma med allt vad vi nu använder, men också faktiskt förstå att allt är kemi så även ägg. Om ägg hade haft en innehållsförteckning som denna hade du köpt ägg då? Lite tankeväckande ändå, eller hur?

egg4

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*