”kan jag byta sukrin mot stevia?”

Åse 56 kilo har skrivit bra om just denna fråga idag!

Hon ser det precis som jag, att bäst är att blanda dessa två.

Dock har inte jag provat Ica stevia strö, men den verkar få bra kritik av de som provat den.

Jag får så många andra prover tillskickat mig att provbaka med att jag knappt hinner prova det som skickas till mig.

Det lär komma fler bra baksötningsblandningar här framöver!

 

 

/a

6 kommentarer

 1. Hej
  Jag tål ingen form av sockeralkohol som Sukrin odyl. Magen känns som om den ska explodera och gör fruktansvärt ont. Hur blir måttet på stevia om man tar bort sukrinet i recepten? FInns det andra ickealkoholer att variera med?

  Mvh// Cecil

  • Jag tycker du tar 1/2-1 krm stevia som är ca 350 gånger sötare än socker, stevia vital har bra små burkar med stevia i diverse söthetsgrader, köp en 350 eller 400 och dosera min blandning 3 msk erythritol och 1/4 krm stevia med 1 krm stevia. Det bör bli bra.
   Om du upplever det osött öka lite nästa gång.
   Om du provar berätta gärna för mig hur det blev.
   Lycka till!
   Varm kram Mariann

 2. Jag använder Icas stevia strö och jag rekommenderar den verkligen! Jag gjorde kärleksmums från din kokbok häromdagen och använde den i chokladsåsen och vad gott det var att det är också lite samma konsistens som det är på socker. Också bismaken av stevia/sukrin blir mindre.. 🙂 Testa vetja och berätta vad du tyckte.

  • Hejsan! 😀
   Blir säkert en vacker dag en test av den, jag har sånna väldiga mängder socker hemma ännu att den får vänta lite, behöver göra åt det jag har först.
   När man blandar erythritol och stevia blir det ju som Ica stevia strö. Det fanns inte färdiga blandningar när kokboken gjordes, de har kommit på nya året (12).
   Kram från Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*