Är uppenbarligen inne i ett ”krämstim” 😉
Här kommer min variant av jordgubbskräm!
Jag gillar svenska jordgubbar och Finnerödja säljer ju frysta sånna, tyvärr inte KRAV.
Självklart funkar färska också 😉
Så här gör jag min kräm hur som
1 liten portion
100 gram jordgubbar
1 dl vatten
ev 1 tsk Bakery+ sötning
1/3 tsk johannesbrödkärnmjöl eller annan vald redning
Gör så här:
Lägg frysta eller tinade gubbar i vatten och söta eventuellt. Koka upp dem ganska lätt (om du gillar lite hela gubbar) och mosa eventuellt lätt med trägaffel, du avgör själv hur mosat resp helt du vill ha det, vi gillar lite hela.
Förbered en skål som tål värme och lägg i johannesbrödkärnmjölet i botten tillsammans med en spiralvisp.
Sila med hjälp av trägaffeln ca 2 dl av jordgubbssaften i bunken och vispa kraftigt med spiralvispen och slå det över gubbarna och låt det hela få ett uppkok och rör med typ trägaffel.
Häll upp i portionskål eller om du gör en större sats en skål som tål lite het kräm.
Det allra godaste till jordgubbskräm är ju bara kall grädde!
Skriv en kommentar