ICA sylt i smakerna hallon – jordgubb – lingon sötad med stevia

Det finns nu sylt sötad med stevia, ICA introducerar dessa sylter och de bör finnas på marknaden.

Någon som redan testat? Är de goda eller finns det en bismak?

ica-sylt-utan-socker_5185af92ddf2b30d944ed6ac

 

6 kommentarer

 1. Jag har inte heller testat ICAs steviasylt, men googlade och hittade bl.a. denna information:

  ICAs nya sylter är sötade med steviolglykosider, erytritol och maltitol och finns i smakerna jordgubbssylt, hallonsylt och lingonsylt. Sylterna finns i butik från vecka 17.
  Sötningsmedel Steviolglykosider utvinns ur växten Stevia och har använts som sötningsmedel i Sydamerika i över hundra år. Erytritol är en sockeralkohol som finns naturligt i alger och svamp. Erytritol påverkar inte blodsockret och ger inte heller några kalorier. Maltitol är en sockeralkohol som tillverkas av sockerarter i sädesslagen och ger hälften så många kalorier som vanligt socker.

  Hur är det egentligen med maltitol? Inte direkt LCHF om jag har förstått rätt.

  • Vad som är LCHF är ju så individuellt, det finns ju de som sötar med honung, agavesirap oc kokossocker
   så om maltitol är lchf bestämmer man bara själv, det blir upp till var och en att avgöra vad som får ingå, lchf säger ju bara något om fördelningen inget om varifrån varorna ska komma.

   Vad gäller dessa sylter så föredrar ajg att göra min egen på bakery+ och bara bär, då blir det nästan 100% bär i i stället för 45% + förtjockningsmedel som ju det är i dessa från ICA 😉

 2. Jag tyckte att dom va goda, jordgubbar va bäst. Smakade mkt jordgubbe. Perfekt att ha hemma då dom e ett bättre alt än sylter som e sockrade!!

 3. Jag har testat hallonsylten och den var jättegod, den hade frisk smak och den smakade mycket hallon, bäst av allt var att det inte fanns någon bismak. Jag tycker denna sylt var godare tom. än vanlig hallonsylt med socker så jag kommer att prova lingon och jordgubbssylten också.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*