500 gram köttfärs gärna gräsbetes
1 finstrimlad purjolök
1,5 dl passerade tomater
salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, någon doft cayennepeppar ev vitlökspulver.
3 dl grädde
3-4 ägg
2 dl riven ost
Gör så här:
Fräs köttfärs och purjo, krydda upp och smaka av så den är lagom het.
vispa grädde, passerade tomater och ägg, slå det över färsen i en ugnsfast form. Toppa med rikligt riven ost. Grädda i ugnen 175-200 grader i 30-40 min.
Gott med kall krispig sallad till!
Åhh låter underbart. Måste testas. Du förgyller verkligen mitt LCHF liv. Tack för det.
En riktigt GOD jul till dig / M
Varmt välkommen hit! 😀
ja denna med en kall sallad till är supergott!
Kul att man kan förgylla någons liv!! 😀
Önskar dig också en God Jul och ett varmt välkommen åter
Mariann
Mumsigt!
Jag har nyss provsmakat chokladfudgen… jättegod! 🙂
Tyvärr kokade jag den lite för länge så den skar sig, så den blev inte snygg men det påverkade inte smaken. Ska prova igen. Hur stor form gjorde du i?
ja den är lite känslig för kokningen, den måste verkligen bara småkoka. men god är den!
Glömde, formen är jätte liten, är egentligen en liten vågskål på ca 5-10 cm.
Jag ska absolut testa igen, för det blev jättegott (såg bara lite lustigt ut när den skar sig). Man borde ju kunna smaksätta med lite sprit eller kaffe också.
Absolut! smaksätta med allt möjligt! 😀