Helt och fullständigt ovetenskapligt…

men ändå tankeväckande…

Alla vi som handdiskar ibland har väl lagt märke till en sak, vi kanske inte sätter det i samband med LCHF kost och påståendet om ”igenklaggade” kärl av för mycket fett…

men:

Ta en gryta med rester av smält smör och en gryta med kokt ris eller pastarester (stärkelse) och diska sedan i 37 grader (kroppstemp), vilket löser sig lättast?

Inte ens vår diskmaskin kan ta bort pasta och ris-rester till 100% och då kan den ändå diska i 60-75 grader!!??

Jag får i alla fall några tankeställare, får ni?

 

10 kommentarer

    • Hejsan och välkommen hit! 😀
      men som sagt detta är helt ovetenskapligt... men i mig väcker det tankar…
      Kram och varmt välkommen hit igen
      Mariann

  1. Nej, jag får verkligen ingen tankeställare. Det känns som jämförelsen haltar en hel del.

    Jag brukar inte diska mina grytor med diskmedel, utan rengör de med smält koncentrerat smör.

    • Hejsan och varmt välkommen hit! 🙂
      Kul att du ser det på annat sätt!
      Jag diskar nog mest med diskmedel, men aldrig någonsin min gjutjärnsgryta och gjutjärnsstekpanna.
      Du kanske tänker lika löser lika?
      Välkommen hit igen och njut kvällen
      Mariann

  2. För många år sedan talade en f d arbetskamrat till mig om att hennes pappa (som var fastighetägare) rekkommenderade att hälla ut kaffesump i slasken, eftersom det ”rensade” rören. Jag tyckte det lät väldigt märkligt eftersom kaffepannan var alldeles fet invändigt och då måste ju kaffesumpen vara fet den också. Men nu när jag läst in mig på lchf förstår jag vad han menade.

    • Hejsan och välkommen hit! 😀
      Ja det är inte fettet som är farligt och fastnar utan det är helt klart stärkelsen. 😉
      varmt välkommen hit igen
      Kram från Mariann

  3. Skulle kunna tänka mig att man kan göra samma jämförelse i diskmaskinen. Den kan ju oxå klegga igen (tänker på äckel-maskindiskmedelsreklamen) och skulle tro att risken för det minskar med LCHF-kost på tallrikarna! 🙂 Kul tänk!

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*