Hasselnötskulor – julgodis

För ca 20 st

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
50 g mörk choklad,  90%
25 g smör eller kokosfett
1 tsk vanilj
3 dl hasselnötsmjöl

1 msk bakery+ sötning

rullas i
2 msk kakao med en 1 tsk bakery+ i.

Gör så här:

Hetta upp grädden och låt chokladen smälta i grädden, tillsätt smöret alt kokosfett och sötningen och rör tills det blir lite tryffel konsistens. Tillsätt vaniljen och rör ner hasselnötsmjölet. Ta ev lite mer hasselnötsmjöl om det behövs. Rulla små bollar och doppa kulorna runt om i kakaoblandningen. Ställ kallt och förvaras kallt.

©Mariann Andersson

 

 

6 kommentarer

  1. Har bara steviasocker, hur mycket av detta behöver jag att rulla i??

    Skulle vara kul om du kunde uppdatera dina recept för dom som enbart kör med steviasocker.

    Mvh

    • jag kan tänka mig att 0,5 tsk kan räcka.

      Det är sant, ska sätta mig i julhelgen och göra uppdatering på gamla recept. annars är det generella 0,5 msk till max 1 msk.
      //Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*