Ingredienser:
1 dl vispgrädde
50 g mörk choklad, 90%
25 g smör eller kokosfett
1 tsk vanilj
3 dl hasselnötsmjöl
1 msk bakery+ sötning
rullas i
2 msk kakao med en 1 tsk bakery+ i.
Gör så här:
Hetta upp grädden och låt chokladen smälta i grädden, tillsätt smöret alt kokosfett och sötningen och rör tills det blir lite tryffel konsistens. Tillsätt vaniljen och rör ner hasselnötsmjölet. Ta ev lite mer hasselnötsmjöl om det behövs. Rulla små bollar och doppa kulorna runt om i kakaoblandningen. Ställ kallt och förvaras kallt.
©Mariann Andersson
Det såg riktigt smarrigt ut.
Gjorde en ny sats av din chokladfudge igår (dubbel sats) som står och väntar på uppskärning i kylskåpet. Den första satsen tog slut direkt… den var grymt god!
japp, försvinnande god! 😀
Hasselnötsmjöl? Är det nåt man köper eller har du malt hasselnötter?
Hejsan och välkommen hit!
jag har köpt rostat hasselnötsmjöl, men det går jättebra att mala själv också!
kram från Mariann
Har bara steviasocker, hur mycket av detta behöver jag att rulla i??
Skulle vara kul om du kunde uppdatera dina recept för dom som enbart kör med steviasocker.
Mvh
jag kan tänka mig att 0,5 tsk kan räcka.
Det är sant, ska sätta mig i julhelgen och göra uppdatering på gamla recept. annars är det generella 0,5 msk till max 1 msk.
//Mariann