500 g köttfärs (nöt, lamm eller vilt)
1 ägg
1 finhackad eller riven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
1 kruka finhackad persilja
1 tsk torkad mynta
några skvättar vitvinsvinäger
Gör så här:
Blanda färsen med alla ingredienser och stek dem färdiga och bruna runt om i smör, vid serveringen ringla gärna lite olivolja över dem.
Serverade här med fetakräm.
Låter gott!
Hejsan och välkommen hit!
vi i familjen gillar det grekiska köket 😀
kram Mariann
Nu har du precis räddat vår middag ikväll! Hade lite beslutsångest gällande vad det skulle bli. Nu blir det dina Keftedes med blomkålsmos! =))
Kram Maria
Hejsan!
Så käckt! Denna ton av mynta med persilja är så himmelskt gott….
Kram Mariann
Ska jag klart prova, så fort mitt ekologiska lammkött kommer hem, hoppas de snart ringer och säger att de slaktat 😉
Ha en trevlig helg Mariann 🙂
Då vill jag höra hur de smakade, med lammkött är det ju optimalt grekiskt 😉
Önskar dig också en trevlig helg Eva! 😀
KRAM
Borde vara otroligt goda att grilla.
Måste testa.
Självklart!!
På träpinnar lite avlånga….
KRAM
ps. idag hoppas vi kunna göra dillkött 😉
Vi ska ut i svampskogen så ikväll blir det något med färska trattisar hoppas jag annars får vi ta av de torkade.
Lycka till med dillköttet.