Green Yellow – Dricka sötad med stevia!

Vi har fått hem lite prover på denna nya närproducerade dricka, den kommer i tre smaker COLA, GRAPE och CITRON/LIME
Den tillverkas i Stockholm! Jag gillar alltid när saker inte behöver färdas vida runt överallt.
Nu kan vi bara hoppas att den når hela landet och vi alla får börja efterfråga drycken även utanför Sthlm.
Detta är helt klart något jag kan tänka mig att bjuda på vid kalas och andra högtider eller ta som dricka en varm sommardag. Man kallar det vuxendricka, därför den inte är så söt, perfekt tycker vi här, den är helt klart söt tillräckligt ändå.
Denna önskar jag alla kunde dricka istället för de sockersöta läskeblaskorna.

Ni som bor runt Sthlm kan hitta den i alla ICA-affärer i innerstan och den börjar också leta sig ut i restauranger och caféer. Även förorterna dyker den upp i. Fråga efter den! Det är så vi får ut de bra varorna i affärerna!

Green Yellow

Vi som bor utanför och vill se den i vårt ICA sortement får börja efterfråga den även här och använda oss av hemsidan för att ge affären en länk.

Finns det någon läsare här som provat dem?
I våra munnar smakar Colan som Igloo-glassen!
Citron/lime passar fint till mat. Grapen är också en fin matdryck.
De är inte så söta och detta uppskattade vi mycket.

 

15 kommentarer

 1. Hej Mariann!

  Jag vill ge min faster något speciellt i julklapp. Hon äter inte LCHF (har testat fast tyckte det var svårt) men brukar alltid anstränga sig och göra LCHF till mig när jag kommer på besök. Tänkte därför att jag vill ge henne en riktigt bra bakbok i julklapp. Tänkte först din nya bok Baka matbröd med LCHF eftersom hon gillar matbröd men å andra sidan är din bok Baka med LCHF med recept på tårtor, pajer, kakor och bullar festlig och minst lika användbar för henne. Jag tänkte även ge henne en burk stevia så hon slipper köpa det (Sukrin/SukrinMelis är lättare att få tag på).

  Tråkigt att den är så dyr nu (vet den kostade 137 kr i oktober på Aldibris) och hela 20% rabatt när den släpptes men det var ett tag sedan. Du vet möjligen inte om någon kommer ha kampanj på den innan julen?

  Jag har inte köpt mig den till mig själv än men jag vill självklart ha den själv också. Hoppas dock på kunna köpa båda dina böcker för ett paketpris längre fram, jag har inte bråttom men snart är det ju julafton!

  Jag låter säkert snål men jag har ingen inkomst just nu så varje krona räknas. 🙁

 2. Jag har föresten en fråga till, redogör du i boken, Baka med LCHF, vad kokosnötmjöl är (att det heter Aman Prana Cocos Mjöl?) eller vilken stevia sort du använder? Vilken stevia sort använder du? Alltså hur mycket sötare än vanligt socker är den, mitt Stevia Extrakt är 250X gånger sötare än vanligt socker.

  Anledningen till min fråga är för att jag tänkte skriva ut ett papper där jag redogöra udda produkter mer exakt vilket märke (som det ska vara eller finns) och inköpsställen. Ägg, osaltat smör osv. hittar hon ju alla mataffärer (även om långt ifrån alla har osaltat smör i 500 g förpackningar, ibland finns bara 250 g förpackningar).

  Tänkte även förtydliga vad Sötrix är (ett tips är att i fortsättningen använda namnet erythritol istället för märke) eftersom Sukrin är det som säljs i butik = lätt att få tag i.

  • Vaniljpulver kan behöva en snabb förklaring också. Kan du komma på något mer som är lite speciellt och som jag borde förtydliga? Vaniljpulver är ju känt för oss som äter LCHF men så sent som i förrgår fick jag förklara i butik vad vaniljpulver är (frågade om de hade).

  • När boken blev till så använde jag sötrix och därför ble vdet det då.
   jag skriver inte direkt aman prana utan mer 4 gram kolhydrater, när boken gjordes fanns bara aman prana att det sedan skulle bli en himla röra med mjöl och stevian kunde jag inte ana…

   jag tycker mitt bakery+ är det absolut helt outstanding det bästa sockret, för jag har tagit fram det 😉
   Annars funkar även stevia vitals olika stevia extrakt också att blanda med erytritol. köp kasnke den som är 350 g sötare och så tar hon en bottenskyla i ett krm.

   Bakery + har ju den fördelen att man ta 2 msk istället för min bladning på 3 msk sötrix och 1/4 krm stevia. nmkt enklare så.

   • Förstår du inte tänkte så när du boken blev till, men jag skickar med en ”bilaga” där jag förklarar allt. 🙂

    Självklart är det bättre att köpa Bakery+ än blanda själv, men jag har ju stevia som jag måste ta slut på först och än så länge är inte Bakery+/SteviaVital tillgänglig i fysisk butik. Jag ser inga hinder att köpa via Internet (priset som avgör) men jag vet inte om min faster är så pigg på att beställa via Internet. Självklart ska jag inte beställa Stevia Extrakt från SteviaVital, jag har en extra burk hemma. Ska jag beställa från SteviaVital så väljer jag ju Bakery+ 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*