Folkhälsan och Forskningsfusket

NU den 31/10 släpps en bok som jag måste läsa! En ”måstehabok”!
Denna kommer helt klart bli en mycket intressant läsning 😀 . Hoppas också många läser den som sitter på de viktiga posterna…

En ny bok av Docent Ralf  Sundberg
Blir man fet av fet mat?Nej, däremot kan man bli fet av att äta och dricka lightprodukter.

Är kolesterol farligt? Nej, det är nyttigt. Om kroppen har för lite kolesterol, då nybildas det automatiskt annars dör man.

Är högt blodtryck en sjukdom?
Nej, högt blodtryck är ofta kroppens naturliga sätt att kompensera behovet av mer syre till hjärnan (vid stress, rädsla, andra obehag).

För att förstå varför myterna har fått en sådant genomslag och blivit så seglivade måste man förstå vilka villkor som rådde i samhället och i politiken när »sanningarna« formulerades. Hur såg de ekonomiska/politiska drivkrafterna ut som låg bakom?

Den moderna medicinens framväxt är kantad av svågerpolitik, korruption, mutor, politisk positionering och oheliga allianser. Forskning kostar pengar och den måste ge avkastning (till de privata stiftelser som har grundat och äger de mest prestigefulla amerikanska universiteten). Därför blev det under 1950-talet lönsamt att medikalisera samhället. Bättre att skrämma miljoner till att ta blodtryckssänkande medicin i förebyggande syfte, än att bara ge till de förhållandevis få som verkligen behövde.
Och myterna hålls vid liv än i dag. Ytterst få oberoende forskare orkar och vågar utmana dem, menar Ralf Sundberg. Folkhälsan och forskningsfusket är en spännande, fascinerande och i grunden mycket upprörande läsning.
Ralf Sundberg
är docent och privatpraktiserande kirurg vid Slottsstadens läkarhus i Malmö.

Vill du köpa den?  HÄR går det bra.

Vill du ha koll på andra utgivna och kommande LCHF böcker?  Kika här

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*