Fiskpudding med ärtmos

ca 3-4 portioner

Ingredienser:
ca 1 kg blandad fisk, som här 700 g lax och 300 g torsk
4 ägg
1,5 dl grädde
salt
peppar
lökpulver
paprikapulver, eller andra valfria kryddor.
Dill istället för paprikapulver är också gott.
Smör till formen

Ärtmoset:
500 g frysta ärtor
50 g smör

Gör så här
Koka hälften av fisken (eller använd överbliven kokt fisk) ca 5-10 minuter i vatten och använd hålslev att fiska upp fisken, man kan använda allt rått om man vill, dock blir den då ”vattnigare”. Lägg all kokt fisk i en matberedare tillsammans med den råa fisken. Krydda och häll i grädden och äggen. Vispa samman några minuter. Häll upp i en form med smält smör i.
Grädda i 175 grader ca 45 minuter, eller tills den är färsig.

Ärtmoset:
Koka hastigt upp ärtorna i lättsaltat vatten, häll av vattnet och tillsätt smöret, mixa med en mixer stav.

Servera gärna med smält smör.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*