ca 600-800 gram torsk
1/2-1 st skivad purjolök
smör
250 gram krossade tomater + någon msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
salt, peppar och färsk eller torkad basilika
ev lite skivad zucchini, eller buketter av broccoli
Gör så här:
Fräs purjon mjuk i smöret, slå på tomaterna, creme fraichen och vittvin. Krydda med salt och peppar och lägg i basilikan.
Låt få ett uppkok. Lägg i torsken i mindre bitar och låt det hela koka i ca 5-10 min.
Lägg eventuellt i skivad zucchini ( eller andra grönsaker) om du önskar en ”allt i ett gryta”.
Hej
läser din fina blog ofta.. vet också att du gillar Paleofriend- måste man numera vara ” inbjuden” för att få läsa den???
Hejsan och varmt välkommen hit!
Ååå vad roligt att höra att du läser min blogg. 😀
ja, jag har uppskattat bloggen Paleofriend och hans tidigare blogg Fatlies mycket.
jag har själv kontaktat bloggaren och han vill egentligen sluta blogga av olika orsaker och dessa båda är nedlagda för tillfället, kanske de öppnas som arkiv i en framtid, detta hoppas jag mycket på.
Så så ser det ut 🙁
Men jag kan förstå honom också då bloggandet tar mycket tid och är helt ideéllt…
Kram på dig och kika gärna in igen i kommentarerna 🙂
Mariann
Men!
sitter här och funderar och just fiskgryta kommer upp i idébanken som tänkbar måltid framåt kvällen…..
så det får det allt bli 🙂
😀
Smaklig måltid!
Fisk är ju så gott. Smidigt med grytor också som man kan fylla med det mesta.
Påminner starkt om min mammas recept 🙁
Hejsan och välkommen hit!
Varför är du ledsen över det?
Kram från Mariann