Fettisdagen i morgon

och då äter så gott som hela Sverige en semla till fikat!

Semlan har ätits traditionellt från fettisdagen och under hela fastan fram till påsk.

Även på denna blogg finns det ett recept på semlor a´la LCHF givetvis, samma recept finns också i bakboken.

Dessa bullar är lika goda dagen efter så det är bara  att baka dom ikväll!

Njut semmeldagen!

 

 

38 kommentarer

 1. Jag bakade dubbel sats i lördags, gjorde 4 semlor på söndagen, jag åt upp mina under dagens lopp, men sambo K tog den sista idag, Dom verkar gå att spara hu länge som helst, underbart goda, tack för ett jättebra recept.
  Kram från Siv

 2. Hej!
  Mina första är i ugnen som bäst och kardemummadoften börjar sprida sig i huset. Jag gjorde åtta små eftersom jag tycker om små semlor.
  Sitter och funderar på om jag borde ta upp lite hallon till fyllning åt sådana som inte tycker om mandelmassa.

 3. Hej, jag undrar ungefär hur mycket inkråm jag ska blanda ner i mandelmassan.
  Jag har gjort vanliga semlor förr men jag har aldrig lyckats få inkråmet så krämigt som jag vill ha det.

  • jag brukar ta ett par tre nypor så det blir en liten grop lite flack ca 3 cm vid i alla fall och 1 cm djup, mosa och blanda detta med gaffel och ta så mycket grädde du tycker du behöver för att få just din konsistens. 🙂

  • Hejsan och vamrt välkommen hit!
   ja jag tror du blir nöjd med smaken, de flesta blir lite överraskade över att de är så goda, fler tycker att de är bättre än traditionella 😉
   Kram från Mariann

 4. Provbakade bullarna i morse och blev en istället för middag (ajabaja… ) ikväll… Gott!! Själva bullarna blev något platta för mig men med grädde i så blev semlan fin och hög ändå!

  Gjorde dem också något mindre så blev väl 7 bullar eller så eftersom jag också hör till dom som hellre äter många små 🙂

 5. Undrar om försäljningen av semlor gått ner ?
  Två program på raden nu i Radio Västmanland handlar nästan bara om semlor och bröd.

 6. Hejsan! Ska baka dessa idag 🙂 jag har kokosnötsmjöl men har även hasselnötsmjöl som jag aldrig lyckas göra mig av med. Om jag tar det i dessa, hur mycket? Eller vad ska jag göra med hasselnötsmjölet 🙂 kram

  • jag skulle inte ta i hassenötsmjöl då det smakar så mycket hasselnöt. Gillar man nötiga semlor så funkar det ju givetvis.
   Gör en mjuk nötkaka som finns på bloggen och väen budapsetrullen anvädner jag hasselmjölet till. Göra nöt-småkakor.
   Kram från Mariann

 7. Marianne jag har ju bara sukrin hemma. Ska köpa det andra också 🙂 hur många matskedar sukrin i degen samt massan? Det står säkert någonstans men blev så stressad nu.

 8. Bullen blev så god! Och mandelmassan också! Råkade göra för små bullar så det blev sju st så jag åt en slät bulle precis så gör jag i ordning med grädde ikväll. Så gott med kardemummasmaken 🙂 nu ska jag prova baka även andra saker. Har ju köpt din bakbok men inte kommit igång ännu. Ska testa göra dina kanelbullar också som finns på din blogg. Är bara så rädd för att jag ska äta för mycket. Även fast det är lchfbak så är jag ändå rädd för jag vet hur jag är 🙁 finns liksom Inge stop 🙁 men ikväll ska jag lyxa med en semla å sen får jag vänta lite med att lyxa igen. Jag kanske borde baka helt utan sötningsmedel men blir det gott då.. En vana kanske. Men jag hoppas jag kan lära mig att kontrolera mig själv å kunna unna mig något gott ibland som är gjort på sötningsmedel. Kram

  • Det måste ju vara lättare att kontrollera sig själv då man ju inte behöver brottas med de fysiologiska orsakerna till sug med desa bakverk i alla fall. 😉
   men ajg förstår vad du emnar och rpova du att dra ner på sötnignen ännu lite till när det bara är du som äter i alla fall. Du kan säkert hlavera den och tom helt utesluta den också. Det enda kan vara när man har kakao i då det blir väl beskt utan.

 9. Mina bullar blev jätteplatta =(. Hur kommer det sig? Gjorde jag något fel? Tyckte att jag gjorde dem höga på plåten, men jag kanske skulle gjort dem ännu högre? Aja, huvudsaken är ju att de smakar gott och det ska jag snart få se om de gör! =)

  • Några får dessa platta och jag vet ine riktigt varför, detta har hänt oss en enda gång. Möjligt att man ska låta de gå längre i ugnen?
   Svälla länge kan också vara viktigt.
   smaken kommer vara där garanterat och jag hoppas den faller er i smaken. Bäst är de när de är efter några timmar och inte nygräddade. dagen efter tycker en del de är bäst. 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*