Fästingvaccinet – Ska vi vaccinera oss i alla lägen alltid?

fästingvaccin”Ska alla vaccinera sig alltid mot allting?”
Denna fråga har jag brottats med under några års tid nu… ibland tänker jag att vi människor vill ”vaccinera” oss mot allt… även mot livet…
Att leva innebär inte det alltid en risk att dö? En risk att bli sjuk? En risk att bli skadad? En risk att bli sårad? mm mm
Jag kan konstatera att leva då innebär LIVET just allt detta, det är liksom det som är Livet

Att leva livet är väl att släppa lite på att ”styra livet”, to go with the flow liksom…

Nu blev jag visst lite allmänt filosofisk…

Det jag egentligen vill komma fram till är att nu går ”reklamen” för att vi helst ska vaccinera med fästingvaccinet, dvs mot TBE .
Ibland kan det nytta att läsa på lite när propagandan går om ”folk vaccinera eder!”
En bra sida som bör bokmärkas är vaccin.me läs och sök på den alltid innan du överväger att vaccinera dig och därmed kan du göra de rätta överväganden och valen som gäller dig.
Ang. Fästingvaccinet skriver de:
”Under sommarhalvåret propageras det friskt för vaccin mot TBE, i folkmun ”fästingvaccin”. Det senaste decenniet har både fästingbussar och fästingbåtar åkt på vaccinationsturné i de värsta riskområdena – inte bara en, utan minst två gånger per säsong, för att säkerställa att alla får sina två grundvaccinationer mer eller mindre utanför husdörren.

Text: Linda Karlström / Artikeln publicerad i senaste Tf-bladet

Är detta verkligen nödvändigt? Innan vi tar oss en närmare titt på vaccinet och TBE, som står för tick-borne encephalitis (fästingburen hjärninflammation) vill jag klargöra det allra viktigaste.

Fästingvaccinet är ett vaccin som alla andra. Det består av en kemikalie- och viruscocktail som sprutas in direkt i kroppen, förbi alla naturliga skyddsbarriärer. Syftet är att provocera kroppen till att framställa antikroppar, som påstås skydda mot insjuknande i TBE.

Detta resonemang håller inte. Antikropparnas antal är inte avgörande för om vi blir sjuka eller inte. Hela vaccinationsteorin bygger på en tro som aldrig bevisats på ett vetenskapligt sätt. (13) Immunförsvaret är oerhört komplext och alla delar samspelar med varandra. Vill man ha en bättre kaka räcker det inte att dubblera mängden mjöl och spetsa härligheten med aluminium och formaldehyd.

Detta faktum torde räcka för att säga nej tack till vaccin, men låt oss ändå för skojs skull anta att vaccinet mot TBE är effektivt, det vill säga ger ett skydd mot fästingburen hjärninflammation. Är det då värt alla biverkningar?”
Läs mer HÄR

 

4 kommentarer

 1. SJÄLVKLART ska man vaccinera sig mot TBE! Det är en mycket allvarlig sjukdom som oftast ger bestående men. Med dett resonemang skulle man inte heller ge vård till cancersjuka eller dem som drabbas av stroke eller infarkt. Man ska ju ändå dö… Det är så ogenomtänkt och dumt det du skriver i den här frågan. Fortsätt att baka och skriva om LCHF i stället så att man kan besöka din sida utan att bli upprörd.

  • ojdå, så man blir upprörd över att jag grunnar över om ”alla alltid ska vaccinera sig mot allting”!?
   jag tror nog att det är bra att det får komma fram alternativa synsätt så man kan väga för och emot när man ska till att vaccinera sig mot ”ditt och datt”.
   Jag hade ingen aning om att detta vaccin mot TBE var så känslofyllt… att man ber mig hålla tyst om mina funderingar och bara baka och skriva om lchf…
   jag kommer nog fortsätta att skriva om det som jag grunnar över och om det upplevs dumt så får den som läser det så bara blunda och hoppa över det och bara läsa om bakningen och lchf.

 2. Bra svarat Mariann. Man läser det man vill läsa eller så hoppar man helt enkelt över det.
  Att jämföra med cancer, stroke eller infarkt är ju bara så urbota dumt.

  Jag har inte haft några funderingar på att vaccinera mig mot TBE faktiskt. Nu läste jag om vaccinet på sidan du länkar till och jag kommer inte att få några funderingar. Risken för biverkningar av vaccinet är ju så mycket större än risken att drabbas av TBE med bestående men.

  (Har faktiskt plockat en fästing på mig själv hittills.)

  • Hela min fundering uppstod faktiskt i samband med influensa vaccinet och också fågelinfluensa hysterin.
   Det gjorde mig uppmärksam på att vaccin kanske inte alltid är lösningen på allt alltid.

   Att jag sedan längre tid tillbaka varit lite filosofiskt lagd och funderat mkt ang LIV och också DÖD gör väl att jag ser saker och ting inte alltid som gemene man ser tingnen och livet… och att jag bara för att jag ser saker annorlunda eller försöker väga in andra ting, alternativa ting, så ska jag ”för att inte uppröra folk” hålla mig till bakning och lchf… gjorde mig ledsen faktiskt att läsa det…

   Lustigt att en del blir så upprörda för att man påvisar annat synsätt, uppenbarligen är TBE och i många fall också ADHD något man (jag) inte ska ha några åsikter om och ialla fall inte annorlunda sådan eller ens fundera i en annan bana än kommentatörens…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*