En kaka till kaffet…

IMG_8294Om ”en kaka till kaffet” skriver Diabetes.doc idag.
Jag förstår precis vad han menar med att sötsuget försvinner ju mer man håller sig från socker och spannmål.

Men vad synd tänker jag att denna vårdpersonal för diabetiker inte fick en LCHF-kaka till sitt fika, vore ju fantastiskt om man mer och mer kunde visa alla diabetiker och andra som faktiskt inte kan sluta att leva så som 90% (fler?) av befolkningen gör.

LCHF kaffebröden sprider sig i alla fall mer och mer ut i fiken och  bagerierna!

Tillslut så får diabetikerna reda på att det faktiskt går att fika sunt och utan blodsockerhöjningar. Detta gör just att sötsuget försvinner och man kan långt mycket lättare hålla sig till en lchf-kost hela livet och ändå känna att man deltar i det socialalivet som ju ser ut som det gör… även om några få önskar att livet utanför våra dörrar såg ut som det gjorde på samlar/jägartiden.

Här kan ni läsa en av de bästa recensionerna av Baka med LCHF  av Karin på Diabetes.ifokus.se

 

4 kommentarer

  1. Det jag saknar ibland när jag är ute på fik är att kunna äta något till kaffet. Och jag vet inte om det just är ätandet i sig utan kanske mera fikaglädjen som blir starkare med något att äta till. Mysfaktorn ökar helt enkelt! Inte att förakta.

  2. Dina bakverk är verkligen underbara! För mig är det viktigt att inte äta mjöl och socker. I köpt fikabröd finns förmodligen mycket annat tillsatt som jag inte vill äta! Den som inte vill äta bröd, kakor och annat kan låta bli men du ger mig alternativ till det mesta.Tack för att du finns! Kram

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*