Dillstuvad ”potatis” – zucchini

Dillstuvad potatis tillhör ju den klassiska husmanskosten, här har jag gjort den  LCHF style dvs byter ut potatisen mot zucchini!
Kålrabbi fungerar fint också att stuva.
Underbart gott till rimmat, korv, stekt och kokt fisk mm mm

ca 4-6 port

ca 500 gram skalad zucchini i potatisbitar
100 gram smör
2-3 dl grädde
salt och peppar
3 msk finklippt dill
ca 0,5 tsk johannesbrödkärnmjöl, guarkärnmjöl eller lite redix

Gör så här:
Koka zucchinin i lättsaltat vatten  i ca 3-5 min.
Smält smöret i en gryta och rör ner grädde, dill och salta o peppra. Vispa ner lite redix för tjockare stuvning.
Låt små puttra några minuter. Häll i väl avrunnen zucchini. Blanda och servera.

©MariannAndersson

 

4 kommentarer

  1. Mums, ska nog testa. Har zucchini hemma som håller på att bli glömd. Inte 500 g exakt men minskar bara på övriga ingredienser lite. Går det bra att skippa Redix? Jag har inte Redix och jag vill inte köpa igen, för sist fick jag slänga det för det blev för gammalt (ser inte riktigt ett användningsområde för det heller).

  2. Jag satte i ca 1 tsk kokosmjöl istället för redix och det fungerade även det… Äter man det kallt kan man dock känna av en väldigt mild kokosnyans om man är medveten om det. Som varmt kändes inte kokosen av.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*