Veckans tema är ”de vita gifterna” och i dag är mjölet i fokus. Möt matskribenten Cathrine Schück som blev av med sina svampinfektioner när hon slutade äta mjöl och andra snabba kolhydrater. Stig Begmark, professor, Ulf Kilman, kinesiolog och Anki Sundin, nutritionist diskuterar.
Stig Bengmark säger något mkt om att ALLA bör inte äta gluten… dock nämner han fett, jag hoppas han menar de vegetabiliska oljorna och hittepåfetterna.
SE HÄR.
Jag såg det och jag tyckte det var urskumt när Ulf Kilman visade effekten av vete. :o)
Javisst var det!
Men det jag reagerade på mest var när Katrin säger att män och kvinnor inte kan äta samma LCHF??
Hej 🙂 nu skriver jag den här frågan på helt fel ställe men jag kör ändå 😉 jag har precis gjort din lingon sylt och är även sugen på att göra vinbärssaft då jag har massa i frysen. Frågan är ang konserveringsmedel. Alltså jag förstår att man ska undvika tillsatser men vad innehåller konserveringsmedel? För det är ju inte socker? Vill kunna ha sylt och saft i kylen, vet att det går å frysa men iaf 🙂 kram
Hejsan!
Ok med frågor på annat. 🙂
http://www.aktavara.org/Search.aspx?q=konserveringsmedel
här kan du läsa om många konserveringsmedel, sedan kan du själv välja om de kan få ingå i din kost ibland. 🙂
Kram Mariann
Hej Mariann!
Länken funkar inte 🙁
Tack för upplysningen! 🙂 hoppas den funkar nu.
HEj !! Äter LCHF sen en tid tillbaka, och mår super av det.. Nu önskar min sambo sig en smörgåstårta till födelsedagspresent.. Har du nått bra förslag/recept på hur jag kan få till det??.. Behöver Hjälp =/
Hejsan!
baka rostbrödet i en rund form eller i en avlångform och gör stubbe. 🙂