De sjuka Hässleholmslchfborna kan skatta sig lyckliga…

Som det enda sjukhus i region Skåne så är det Hässleholms sjukhus som serverar LCHF-kost på begäran.
I en debattartikel i KvällsPosten skrivs det:
”Trots ökad efterfrågan på LCHF erbjuder inte många sjukhus i Skåne detta alternativ till sina patienter. Samtal med sjukhusköken visade att de flesta sjukhus inte serverar LCHF. Om kosten efterfrågas så handlar det mer om att utesluta livsmedel med stor andel kolhydrater, så som pasta, ris, potatis och bröd. Poängen med LCHF är dock att ersätta kolhydrater med fett. Detta var inget som tillhandahålls av köken. Det fanns dock ett undantag, Hässleholms sjukhus.”

Kanske dags att vi alla som kommer in på sjukhus kräver LCHF-mat och hänvisar till att ”det går ju på Hässleholmssjukhus då går det väl här?”

Vill någon läsa om hur jag överlevde på SÄS- Södra Älvsborgs sjukhus när jag åkte in för akut brusten blindtarm, så går det bra här.

Tror jag ska maila in denna debatt artikel till SÄS, kanske läge för fler att sprida tanken på fritt kostval till våra sjukhus och sjukhuskök? 

edit: Då har jag mailat och påtalat min önskan om fritt kostval på SÄS. 🙂 Ska bli spännande att få svaret.

 

10 kommentarer

  1. Ja verkligen bra gjort! Har varit inne och opererat mig någon gång då och då..finns aldrig bra lchf mat…blir väldigt konstigt.

  2. Se där ja! Då bor jag i rätt stad för en gångs skull….. Om jag nu skulle ha oturen att hamna på sjukhuset här. Undrar bara varför det inte står med på de där lapparna man får när man ligger där, de man ska kryssa i vilken mat man vill ha? Min mamma låg inne för några veckor sedan, och då kollade jag på hennes matlapp, just för att se om man kunde få LCHF-käk. Där var bara den vanliga maten so stod med på lappen, jättefin mat enligt min mamma. Om man sen är lite krasslig(vilket man ju är om man blir inlagd) kanske man inte riktigt pallar med att be om annat, man kanske bara tar det man får. De kanske är rädda för att det ska bli för dyrt om alla ser att man kan få LCHF-mat där? Billigare att inte skriva ut det och bara ge dem som är pigga nog att orka fråga?

  3. Hej,

    när jag ringde runt till sjukhusköken i Skåne så hävdade många att det inte fanns så stor efterfrågan på LCHF. Hässleholm där man hade riktigt LCHF så fanns det nämligen en läkare som efterfrågade kosten. Lite roligt.

  4. Det hade varit jättebra om fler skrev liknande artiklar i sina lokala tidningar så att det blir lite press runt om i Sverige. Skriver tillräckligt många så kan det bli en nationell fråga, en fråga som ansvariga måste förhålla sig till. Så gör undersökningar på dina sjukhus i din närhet och se vad de säger och skriv en artikel. Få gärna hämta inspiration från min. Nu gör vi gemensam sak av det här!

  5. Oj,oj,oj Mariann. Lycka till säger jag bara. Försökte få SÄS att ha bregott istället för deras margarinalternativ till vår frukostbeställning till avdelningen. Jag gav upp…Jag blev idiotförklarad.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*