Dags av avslöja gamla synder…

IMG_0044det verkar som om många har bantat sig sönder och samman… det har jag inte gjort. Tack och lov!
Enda gången jag ”bantade” var när jag åt GI och gick superraska prommenader varje dag under ca 1 år.
Då gick jag ner 17 kg…

Tyvärr så kom stormen Gudrun och satte stopp för vidare prommenader och därmed kom jag av mig…
för sånn är jag…
När jag då kom av mig så blev jag därmed inte så noga med vad som åkte över mina läppar… och kilona kom tillbaka.

Min främsta övervikt kom sig under mina 15 år som vegetarian och av ett smaskande av smörgåsar…

4-5 kg har fastnat efter varje graviditet (3 st) och  har jag provat något som kan kallas banta har det varit efter amningen och jag vet jag köpte en pkt Dr Kousas Vetediet (smakade pappkartong) en enda gång och någon hemkokt grönsaksoppa som åts i typ 3-4 dagar. Så har jag bantat i ordets rätta bemärkelse så kan det kanske vara vid 2-3 tillfällen i mitt liv och under max 1 vecka gången, oftast tröttnade (orkade inte) jag inom ett par dagar.
Provat traditionell fasta ur ett hälsoperspektiv, fixade 3 dagar bara.

Jag har sällan eller aldrig använt lightprodukter och oftast har det varit fullfeta mejerier (de är ju godast) och kolhydrater. Bregott har vi alltid haft för det är ju ändå godast. 😉

Men den största synden har varit MILDA 🙁 och aldrig använt smör, knappt ens när jag bakade.
Fattar inte hur dum man kan vara!

Så min kropp är inte direkt sönderbantad, men därmot så har den varit gödd med kolhydrater och fett…. hade den varit gödd med kolhydrater och knappt fett tror jag jag hade varit i långt mycket sämre läge med långt större övervikt (och större behov av bantning)… säkert tresiffrig sådan vid tiden för min start med LCHF kost för över 5 år sedan. Så jag får vara tacksam!

Nu är ju det ändå bara ca 10 kilo kvar att gå ner…

 

2 kommentarer

  1. Åh fyy för vetediet! Det provade jag också (och min mamma med) och jag spyr nästan vid tanken på att äta det. Att gå ner i vikt med soppa testades också vid något tillfälle, i någon dag, innan suget blev för stort och jag kastade i mej all mat som fanns i kylskåpet. Viktväktarnas program fungerade dock ganska bra för mej, men visst gick jag och la mej hungrig på kvällen många gånger. Nä tacka vet jag LCHF:)!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*