Dagens frukost hos fam. Andersson

IMAG1102IMAG1103Dagens frukost blev ett av mina (många) favoritbröd ur Baka matbröd med LCHF dvs Kransbrödet, men här gjorde jag helt sonika bara bullar av det, ibland är jag ju lite lat… och tyckte inte formen var det viktigaste på brödet…

Givetvis går ju alla bröd att baka ut till vilken form man önskar, det enda kan vara att man behöver öka ex kokosmjölet lite för att kunna hantera det bättre.
Att sedan lägga på den hemlagade leverpastejen med lite gott krispigt på, gör inte brödet sämre 😉

Har ni hunnit att prova lite bröd och funnit några favoriter?

 

14 kommentarer

 1. Hej Mariann,

  Jag har båda dina böcker och bakar en hel del från dem.
  Dock har jag ett problem med de mjuka bröden och det är mängden ägg. Min mage gillar inte ägg speciellt bra så jag undrar om det finns något sätt att undvika att använda ägg i de mjuka bröden?

  Mvh
  Fredrik

 2. Har nyss fått dina bakböcker och är sugen på att sätta igång. Har ju provat dina webbrecept förstås.
  Jag har en liten undran. Jag antar att du bakar i varmluftsugn. Man brukar ju säga att gradantalet ska sänkas med ~25 gr i varmluft mot en ”vanlig” ugn. Har du någon erfarenhet av det?
  Min varmluft har slutat fungera men den vanliga ugnsfunktionen går bra så ugnen får hänga med ett tag till. Därför funderar jag om jag skall justera värmen uppåt 🙂

  • I brödboken är det för vanlig ugn och i bakboken är deet varmluft, jag tror inte du behöver justera så värst. 🙂

 3. Jag har 3D-varmluft och behöver ta ner till 160 på temp i matbrödsboken. Jag har prövat flera recept, korvbröden flöt ut, skall ha lite mer mjöl nästa gång.
  Har dock en fråga om äggen, minns att du tidigare har skrivit att du använder stora ägg. I några recept anger du små resp stora ägg, men oftast inget alls. Vad väger dina ”vanliga” ägg i matbrödsboken och dina stora? Jag har tillgång till M, L och XL där vikten varierar mellan 53 och 73 gram.

  • De flesta ägg jag använder är på ca 60-70 g, så större än så är de inte. Ibland när jag har små så tar jag ett extra.
   Prova med en extra msk av kokosmjölet mer ska inte behövas, här har de aldrig flutit ut.
   Lycka till nästa gång, hoppas de ändå kunde användas som bröd och att smaken var bra. 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*