D3-vitamin effektivare än influensavaccin

 holistic d3skriver KOSTDEMOKRATI.  Alla minns väl hysterin med massvaccineringarna mot svininfluensan 2009…
Dr Jaan Suurküla startade en blogg 2009, efter att på nära håll följt den stora massvaccineringen i samband med svininfluensan. Han har själv en bakgrund som specialist i invärtesmedicin samt företagshälsovård. Ansvarade för vaccinering av utlandsresenärer vid ett svenskt storföretag och blev därigenom medveten om problemen med vacciner. Mångårigt intresse för alternativmedicin.

Klipper in viktiga delar från kostdemokrati:

Dr Suurküla har skrivit mycket om effekten av D3-vitamin i jämförelse med vaccinering. Han har gått igenom flera studier med D-vitamin och kommit fram till att intag av D-vitamin innebär ett betydligt större skydd mot virus, än vad en vaccinering gör.

Vidare, menar Jaan Suurküla att influensavaccinering bygger på en felaktig teori.

Citat från bloggen:

”Visserligen är det korrekt att injektion av avdödat eller försvagat virus stimulerar bildning av antikroppar mot viruset. Men det bildas inte rätt slags antikroppar för att effektivt motverka sjukdom.”

Eftersom influensan inträder i kroppen via slemhinnorna behöver man aktivera slemhinneantikropparna för att stoppa infektion. Injektionsvaccinering aktiverar inte dessa utan stimulerar bildning av blodantikroppar. I slemhinnorna förökar viruset sig tusentals gånger och når först sedan blodet. Då har antalet ökat till många miljoner och därvid räcker inte blodantikropparna för att stoppa dem.”

Sedan skriver team kostdemokrati en viktig kommentar som måste lyftas fram här:

”Vi kan lägga lägga till att det är också mycket billigare än vaccin och och vaccination och det är en hake. Det går ju inte att tjäna pengar på D-vitamin (går inte att ta patent på).

Den andra haken är att D-vitamin förebygger de flesta sjukdomar och det innebär en krympande marknad för vård- och läkemedelsindustrin. Således måste den av myndigheterna föreslagna doseringen reduceras till ett minimum och sedan gäller det att sätta tak på de preparat som säljs och helst varna för överdosering. Allra bäst är dock att tala tyst om alla fördelar.

Därför blir det inga kampanjer, ingen information och därför rekommenderar Livsmedelsverket en tiondel av den mängd D-vitamin som vi egentligen skulle behöva för att optimera vår hälsa. Allt enligt instruktioner från organisationer som styrs av kost- och läkemedelsindustrin, vilka försvarar sitt monopol och sina marknadsandelar.”

Så än en gång ät ditt D3- vitamin och se till att få i dig en rejäl dos året runt!
Ät minst 4000 IE7dagen gärna mer, varför inte ta en kapsel Holistics 5000IE varje dag året runt?

 

8 kommentarer

 1. Dvitamin är guld värt. Men hur gjorde man på stenåldern, tro?

  Jag ska baka kladdkakan och vill krydda den med rivet apelsinskal. Hur mycket tror du jag ska ha i? Det kanske blir beskt om jag tar i för mycket tänkte jag.

  • jag tror inte de satt mkt inne på kontoren då 😉 + att maten innehöll säkert mer d vitmain och framförallt de var inte förstörda i tarmarna av massa gluten att de också kunde ta upp vitaminerna.

   river du lätt så du inte får med det vita så blir det inte beskt. 🙂

 2. Intressant läsning!
  Jag klarade mig undan årets vaccinering (något som liknade det när man blev jagad med Svin-influensavaccin i köpcentrumen i julhandeln -2009…), eftersom man i år ”bestämt” att gravida tillhörde riskgrupperna som ”skulle vaccineras”. Jag sa att jag funderat igenom men nej tack… Läkaren svarade, lite olycksbådande, ”hoppas du inte blir sjuk då…”. Nä, det hoppas vi… 🙂

  • 😀
   jag tycker nog du tog rätt beslut, är övertygad om att tillskott och bra näringstät mat är långt viktigare än att pumpa i sig vaccin.
   Hoppas du tar högre doser med d vitamin än 5000IE dagen.
   Dr Elisabeth Puur har skrivit några väl värda att läsa artikalr på bloggen och där nämner hon hur viktigt det är för gravida att äta extra d vitamin då man ju ska försörja två på det.

1 trackback / pingback

 1. Fågelinfluensa i farten igen? – Receptlchf

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*