Denna mastiga chokladtårta passar fint som Nyårstårta.
GOTT NYTT ÅR önskas alla bloggläsare!
ca 14 bitar
100 gram mörk choklad 90% (70% ger 36 gram kh)
100 gram smör
1,5-2 msk bakery+ vid 90% choklad
5 ägg
Ganache:
1 dl grädde
1 knippe mynta
100 gram mörk choklad 90% (70% ger 36 gram kolhydrater)
1,5-2 msk Bakery+ vid 90% choklad
1 tsk smör
Gör så här:
Smält smör och choklad försiktigt. Vispa upp äggen och rör ner dem i chokladen.
Häll smeten i en smord och pofiberbröad rund springform ca 22 cm i diameter.
Grädda i ugn 175 grader ca 20 minuter. Låt kakan svalna helt innan ganachen kommer på, man kan också frysa in kakan här för att bara garnera den sedan med ganachen. Låt den dock tina lite innan den lite svala ganachen kommer på.
Koka upp grädden till ganachen. Hacka myntan och låt den ligga i den uppkokade grädden och dra i 10 minuter.
Sila bort myntan.Värm upp grädden igen och ta från värmen, lägg i hackad choklad och lite smör, rör till en jämn fin smet.
När ganachen svalna lite och bred den sedan över kakan. Förvara tårtan svalt i kylskåp.
Mäktig chokladig dessert, lätt att överäta för den som älskar mörk choklad.
Vi använder här 90% choklad.
©MariannAndersson
Det låter fantastiskt frestande Mariann, både chokldtårtan och nya brödbakboken.
Gott Nytt År allesammans, tycker Elisabeth Puur