Carb blocker – bluffen?

Det pratas en del om Carb Blocker som tyvärr saluförs på en LCHF sajt (!?) som om det vore något bra att äta för att kunna fuska och äta stärkelserik mat, precis det vi inte ska äta med LCHF.
Man skriver att den  minskar upptaget av kolhydraterna…

I min värld så tar man inte piller för att kunna äta skit (ursäkta uttrycket) man äter helt enkelt inte skiten (spannmål=stärkelse).
Ja jag är upprörd, jag blir lätt det när sådant (skit) saluförs i samma mening som LCHF nämns. Blir rent av ledsen.

Inom LCHF från den tiden jag började 2008 så fanns det ett stort hälsotänk och att man ska äta ren och fin mat. Inte ta piller för att fortsätta äta skiten…
LCHF i min värld är naturligt glutenfri och därmed skapar den hälsa.

Jag ber er, gå inte på bluffarna om lågkolhydratspasta/bröd och framförallt ät inte piller för att kunna äta det vi inte ska äta!

Läser man vad dessa piller faktiskt gör så låter det precis som när bantare tar ALLI= diarré pillret.
Fast nu får man diarré av kolhydraterna…

Ja jösses, när ska vi inse att piller inte är någon genväg?
Den enda genväg det är är att det trillar in pengar till säljarna fortare…
Vem lurar vi?
Bara oss själva…
Lura hellre säljarna… och köp det inte!
Lägg dina surt förvärvade slantar på mat värd namnet!
Stöd heller aldrig mindre nogaräknade företag, gör det ALDRIG.  Konsumenter har makt, glöm inte det.
Stöd hellre företag som vill oss väl och inte bara vill sin egen plånbok väl.

Tack för ordet och att du orkade läsa ända hit

28 kommentarer

 1. ”I min värld så tar man inte piller för att kunna äta skit (ursäkta uttrycket) man äter helt enkelt inte skiten (spannmål=stärkelse).
  Ja jag är upprörd, jag blir lätt det när sådant (skit) saluförs i samma mening som LCHF nämns. Blir rent av ledsen.”

  VÄL TALAT !

 2. Mariann, för några dagar sedan så hade vi en liten ¨brevväxling¨ om kanelbullar eller kanelsnurror om du minns. Nu är iallafall kanelbullarna bakade och dom fick full poäng av mina barn.
  Tack för ett superrecept, nu har jag bullar som jag med gott samvete kan servera mina barn på stranden nu i sommar (om det nu blir något bra strandväder).

  • Klart jag orkar läsa! Bra att du också tar ställnig.
   Jag har ju bidragit (gratis) med massor av recept till dem i början och de ville gärna jag också skulle blogga under deras ”paraply” dock avstod jag det.
   Kram på dej 🙂
   Mariann

 3. Tycker personligen man kan äta lchf bröd och pasta någon gång om man anser det passar ens livsstil. Lchf bör inte vara en slavisk sekt där man måste göra som alla andra för att bli accepterad. Ät lchf så du mår bra, så det funkar för dig och din familj. Så ser jag på det.

 4. Magda, äter man bröd och pasta med jämna mellanrum så äter man nog inte LCHF. Då får man kanske kalla det GI istället.

 5. Antar att Magda menade bröd och pasta gjort på mandelmjöl och/eller fiberhusk? Är det gjort på gluten kallar inte jag det LCHF iaf.

  Bra rutet Mariann, och tack för alla underbara recept! 🙂

 6. Stämmer Susanne. Om personer tar någon skiva LCHF bröd någon gång i månaden eller äter 1 dl LCHF pasta varannan månad så äter man väl fortfarande LCHF kost. Man kanske inte är LCHF slav men man ”åker inte ut ur klubben” bara för att man gör något andra kanske aldrig gör. Om man ska ”skämmas/må dåligt” (äta i smyg) för att man ibland gör något ”fel” så kommer man bara förknippa LCHF med dåliga känslor vilket kan leda till att man slutar med LCHF kost. Nej står fast vid att LCHF är en livsstil som bör passa alla därför kan man anpassa sig efter vad som funkar för en själv!

  • Det är självklart att lchf måste individanpassas, men vad jag reagerar mot är när lchf toppar rekommenderar och tom bjuder på piller om man springer lchf-lopp och dessa piller är för att fortsätta äta fel mat, dvs fuska ibland.

   Antignen äter man väl lchf eller så gör man det inte. och hur var och ens lchf ser ut bryr jag mig egentligen inte om.
   Men man ska inte lura folk på pengar i LCHF´s namn för att man vet att folk i allmänhet vill ha genvägar… där känner jag mig nödgad att upplysa om annat. 🙂

 7. LCHF bröd gjort på mandelmjöl/kokosmjöl och pasta som man gör själv på ost/ägg/husk kallar jag ju självklart också LCHF. Inlägget handlade ju om att äta riktig pasta och bröd på mjöl, dvs stärkelserik mat och kompensera detta genom att äta carb blocker.

 8. Det står: ”Jag ber er, gå inte på bluffarna om lågkolhydratspasta/bröd och framförallt ät inte piller för att kunna äta det vi inte ska äta!”

  Just därför jag skriver som jag gör. Självklart ska man utesluta stärkelserik mat.

  • Japp det menar jag . 🙂
   Sådana börd som kallas lowcarb och ändå innehåller gluten och exta vetegluten.
   Inte fröbröden. .)

 9. Det finns ett bröd från Carbzone, jag tror det heter low carb som består av nästan enbart vetegluten. Min svägerska köpte det för att testa och jag provade en skiva. Ont i magen var bara förnamnet. Man är ju totalt ovan med gluten numera.

  • Exakt de bröden ajg menar, man msåte lusläsa på förp så man inte luras tro något är lchf bara för det kallas lowcarb 😉

 10. Det jag reagerar på är alla magiska piller, pulver, drycker och liknande.

  Det här av främst två anledningar.

  1. Produkterna är i regel verkningslösa eftersom de annars skulle kunna säljas som extremt lönsamma läkemedel.

  2. Innehållet är i bästa fall bara extremt överprissatta harmlösa ingredienser, men ofta kan dessvärre innehållet till och med kan vara skadligt och ge olika biverkningar.

  De här pillrena verkar tydligen också kunna ge gasbildning, diarré och minskat vitaminupptag och dessutom endast fungera i betydligt större doser än vad tillverkarna rekommenderar. Jag tar för givet att dessa biverkningar då också blir betydligt större för den som vill uppnå en effekt överhuvudtaget utöver, biverkningarna då så klart. 😉

  Carbzone LCHF-bröd är för övrigt också skräp. De innehåller både extra mycket gluten och vetemjöl. Ett riktigt hembakat LCHF-bröd är 1000 gånger bättre. En vanlig formfranska från Statoil är förmodligen ett bättre val när det gäller innehållet av gluten

 11. Det ger ju en felaktig bild av LCHF, när de skriver så.. Och dessa LCHF-produkter som finns numera ute i affärerna så som bröd, som innehåller vetemjöl. Som ni har skrivit här bland kommentarerna.

 12. jag köpte Carb Blocker 3in1 med mig hem från Florida 3burkar har tagit två om dagen och det fungarerar å mig så det är inte någon bluff har gått ner 6kg sen den 24 februari är helnöjd med dom

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*