Canderel och Hermesetas Stevia

Nu kommer det ut stevia produkter på bred front, nu måste vi som vill äta rent dvs utan ”mös och bös” eller ”bjäffs” vara på vår vakt.

Canderel och Hermestas har precis utkommit med stevia och där är fyllnadnen maltodextrin INTE Erythritol som jag föredrar.
Vill ni veta vad maltodextrin är så läs här: Maltodextrin

Även ICA annonserar nu om eget steviamärke, utan att veta så vågar jag lova att den innehåller just som fyllnad malodextin. fel av mig den har utfyllnad av Erythritol och därmed helt ok!

Köp bara stevia där utfyllnaden är Erythritol!

Så som Rebiana Steviasocker och SteviaVitals Steviasocker

 

 

21 kommentarer

  • Både Canderell Stevia & Hermesetas Stevia innehåller naturliga maltodextrin som extraheras ur Cikoriarot. Lika naturlig växt som ex.vis sparris, kronärtskocka, svartrot, purjolök! Alltså riktigt goa grönsaker!

 1. Alla kloka kolhydratmedvetna!
  Läs Doc.Ralf Sundberg s bok ”Forskningsfusket” Optimal förlag 2011,välskriven,bildande,värdefullt bidrag till kunskap för oss seriöst vetgiriga.

 2. Lite fakta kan kanske vara på sin plats! Maltodextrin utvinns ur växten cikoriarot. Roten innehåller de två fiberämnena inulin och oligofruktos som kallas fruktosfibrer. Samma sorts fibrer som också finns i grönsaker som sparris kronärtskocka, svartrot, purjolök, vitlök eller gul lök.

  Dessa fruktosfibrer har en så kallad bifidogen effekt vilket innebär att de främjar tillväxten av de nyttiga bifidobakterierna i tarmen. Nyttiga bakterier i tarmens bakterieflora, något som både förstärker immunförsvaret och ökar immunförsvarets motståndskraft mot infektioner.

 3. Jag har köpt Hermesetas Stevia Sweet tabletter, till kaffet. Men en tablett gav för lite sötma/för mycket bismak för en kopp kaffe i min smak. Kikade då lite mer på förpackningen och ser att det står bl a sötningsmedel thaumatin. Vad är thaumatin?

 4. Jag använder hermesets och har nu fått lite problem med förpackningen som inte fungerar nu är det tredje gången som det inte går att få ut dom små bitarna trasig förpackning lite irriterande får ha dom i ett litet glas kan inte ha dom med mig i väskan ni får nog se över era förpackningar för dom håller inte måttet
  Mvh
  Gudrun

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*