Bild före och efter på…

synthMin man Mikael!
Maken kan tänka sig att bjuda på lite före/efter bilder och det tackar jag för 😀

Min man Mikael (50 år) har ju gått ner 27 kg med LCHF och första bilden är från sommaren 2007-8 och maken började äta LCHF våren 2009.
Den andra bilden är från sept 2012 när vi var i Marseille.

Numera styrketränar han 3 gg i veckan precis som jag gör, detta började han med runt jul.
Så bilderna från Marseille i september finns det ingen styrketräning bakom, endast lite jogging. 😉

Bilderna tycker jag annars talar för sig själv… eller hur?

synth2

 

 

 

19 kommentarer

  • Jag äter striktare om man så säger 😉
   jag kan tänka mig han äter runt 50 g (minst) kolhydrater om dagen.
   Frikostigt med yoghurt o bär, 1 apelsin, möe grönsaker även morötter.
   Mina kakor och bröd 😉
   Vilket jag brukar skriva ”här och där” men ingen noterar 😉 när det ”per automatik” sägs ”att man kan inte gå ner i vikt med lchf-kakor”
   Det är inte hälsosamt…. makens astma är som bortblåst också…

   ja ja jag driver mitt eget race här borta på min kant och ”blandar mig bara i leken” då och då, för alltid retar det någon…

 1. Som vi talat om innan, tror jag att tiden är mogen för liberal LCHF för den som tål det, istället för att sticka huvudet i busken och envist hävda ”strikt” i alla väder.

  Tänker att många i LCHF rörelsen har fått kämpa så i motvind och blivit misshandlade av t ex sjukvården. Tror att vi som människor påverkade av det och kampen nästan blir en del av identiteten.

  Då tror jag det kan vara svårt att se att det faktiskt kryllar av segrar och fråga vad är nu nästa steg? För det är ju utan tvivel en stor och viktigt folkhälsofråga. Så det kanske är viktigt att nytillkomna får chans att möta dig ;)?

  OT, Jag har bakat dina underbara fröknäcke, suveräna med ost :D. Behöver dock sänka temperaturen till 150 grader men det funkar fint ändå.

 2. Wow! Vilken snygging! Ny frisyr har han skaffat sig också:)! Jag ska visa detta för min make få se om jag kan få honom att överge lite kolhydrater och godis framöver.
  Ha en fortsatt fin dag!

 3. Hej Marianne,
  Kul att se resultaten på din man! Det är sådana här bilder som är det främsta ”vapnet” när det gäller att få andra människor att förstå att merparten av befolkningen äter för mycket socker/kolhydrater och för lite nyttiga fetter (smör, kokosfett, helst ekologiskt…). Att berätta om förbättrade hälsovärden verkar inte vara lika slagkraftigt. Egentligen skulle jag vilja prata om de djupare liggande problemen med storföretag så som Unilever, Coca Cola, Mc Donalds som våldför sig på snart hela planetens befolkning. Detta bara för att de redan rika ska bli ännu rikare. Det är väl inget fel i att vara rik i sig, men att bli det på ett oetiskt sätt är mindre OK tycker jag. Lika viktigt är det att avslöja vad läkemedelsindustrin sysslar med när det gäller t.ex. rekommendationer att äta statiner mm. Tyvärr är det inte så lätt att informera en hel befolkning om hur det egentligen ligger till. Det krävs en revolution och ett paradigmskifte precis som Andreas Eenfeldt m.fl. gör gällande. Kul att du driver denna blogg och att du visade resultaten på din man! Jag kommer inom kort starta upp bloggverksamhet på http://www.orwin.se där det nu endast ligger en ny låt som heter ”The Earth Can’t Hold On No More” och handlar om att planeten mycket väl kan vara på väg att gå under om vi inte förändrar vårt beteende. På denna blogg kommer jag att kunna prata mer öppet om nämnda missförhållanden runt omkring oss. Det är det som är det positiva med Rock/Pop -musik. Man säger precis vad f-n man vill. Andra bloggare så som Andreas Eenfeldt måste ju ändå hålla sig inom vissa ramar…

  Vi får se hur det blir…

  Lycka till med ditt fortsatta spridande av information i din blogg!

  Mvh
  Petter Orwin

  • Tack Petter och kul att du kikade in här!!
   Såg ju att du gjort en likadan förvandling som min man, och det var dina bilder som fick mig att fråga maken om han kunde tänka sig bjuda på sin enorma förvandling från lönnfet till vältränad utan träning 😉

   Din blogg måste jag kika på, har det liskom du att det är mkt som man vill förändra i världen, men man=jag får ta en bit i taget…
   lägger in din blogg i länkarna här 🙂

   Min bakbok kommer ju ut i USA till hösten och där behövs det verkligen en förändring också, hoppas jag kan bidra med med lite fett ditt 😉

   Mvh
   Mariann

 4. Det är ju hoppingivande för alla oss som har svårt att släppa allt vad mejerivaror, nötter och lchfbakning heter för att kunna gå ner.
  Men tyvärr är det nog så att det är ganska olika mellan olika personer hur känslig man är för sådant. Din man är nog mindre känslig än jag.

  • Visst är det så, men jag blir trött ibland på uttrycket och myten ”man=alla kan inte gå ner i vikt med lchf kakor”.
   Visst är det som så att somliga inte kan äta bär, grädde och nötter, men alla de som kan det då??
   Ska de aldrig få veta att det går å göra en tårta då? För vari ligger skillnaden om man hivar i ägg och smör i den röran? Då blir det ju bara liksom en tårta. 😉

 5. Och allt handlar ju inte om att gå ner i vikt heller. Det kan ju även handla om att behålla vikten, eller bara äta LCHF ändå för hälsans skull. Är trött på att det ofta låter som det är inte LCHF om det inte är strikt. Man behöver inte leva på under 20 g kolhydrater per dag, år ut och år in…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*