kan tyckas enkelt men ofta gör man (jag) felet att steka den på för hög värme och då blir den torr och grynig och med ”strängar och trådar” och den vasslar sig också.
Så här gör man äggröra för bästa resultat.
En portion är 2 ägg och till den tar man 2-4 msk vätska, grädde eller vatten, lite salt och peppar.
Man vispar inte upp äggen utan gör några slag med en gaffel.
Smält smör i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull. Häll i äggsmeten och värm upp på mellan-värme, rör hela tiden med en träslev mot botten tills äggröran blir jämn och slät och har en tjock krämliknande konsistens.
Jo det kan tyckas enkelt, men även det enkla är en konst! 🙂 Jag har äntligen lärt mig!
hhmmm…. så sant som det är sagt… och för den otålige (=jag) så är det en konst att laga äggröra 😉
Mitt enda problem med äggröra numer är ”navelsträngen” på äggulan som bara måste avlägsnas 😉
ska tipsa dottern om å ta bort den… hon avskyr just den…
Mitt favoritsätt att göra äggröra är på det sätt Gordon Ramsey gör den. Sök på youtube efter hans namn och ’scrambled eggs’. Går fort och lätt och blir perfekt.
Detta ska provas!! 😀 TACK!!