11 kommentarer

 1. OBS! Carnia Wolf håller till januari 2012. Så kort datum men ändå inte för kort datum. Själv köpte jag 8 påsar som varar ca 3 månader till min 20 kg hund, vilket innebär fram till januari 2012 typ. 🙂

  • Skulle kanske tillägga att jag dessutom köpte 4 påsar för mycket oavsett. 20 kg hund skulle ha 250 g/dag inte 500 g/dag som jag trodde och utgick ifrån (hade läst valptabellen och inte vuxentabellen xD). Nåja, nu vart ju inte fodret bra alls ändå.

 2. Just det, på tal om detta… Fick returnera Carnia Wolf. Avföringen hos min hund var bedrövlig i en vecka och jag kände inte att jag kunde stoppa i honom mer av det. Som tur var erbjuder Foderbilen 30 dagars öppet köp så jag skickade tillbaka alla utom den jag hade öppnat.

  Nu efteråt har jag förstått att Carnia Wolf innehåller onormalt mycket protein. Gick och köpte färskfoder igen (Vom og Hundemat) och det är SÅ bra! Inte nog med att det verkligen är mer biologiskt anpassad föda, utan han gillar det och avföringen är kanon. Visst, jag tycker lukten av rått kött (och vom som det delvis innehåller) är lite sådär… Men jag gör allt för min lille vovve ska få det bästa! Jag borde inte ha hund om jag inte gav honom den föda han ska ha för jag tycker maten är äcklig att ta i.

  Kommer kanske köpa torrfoder igen men bara för ha som belöning eller reservfoder. Inget husdjur är egentligen menat att äta torrfoder. Så ska försöka ge honom färskfoder (Vom og Hundemat för de innehåller inga kolhydrater) och ha lite torrfoderkulor i jackfickan.

  Torrfodret kommer dock bli Standardt Original Extra, mer balanserad mängd protein, förhållandevis lite kolhydrater och där kolhydraterna utgörs av ris (ris är egentligen skonsamt mot hundars magar). Ingen vetemjöl eller gluten (vissa torrfoder innehåller ibland majsgluten! helt sjukt). I övriga kort och fin innehållsförteckning. Svensk dessutom, även om varenda ingrediens tyvärr inte har svenskt ursprung.

  Läste föresten att Carnia Lynx ska innehålla för mycket magnesium som ökar risken för urinstenar hos katter. Jag har inte katt själv och kan inte intyga det, men det skulle tydligen uppmärksammats på kattsidan.

  Först tänkte jag ”desto högre kötthalt ju bättre”, men när det gäller torrfoder är det inte så. Det är ju köttmjöl som används, koncentrerat och mycket starkare form än rent färskt kött. Därför blir proteinhalten onormalt hög med mycket kötthalt än om du gav färskt kött.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*