Äkta fransk ratatouille från Nice

Receptet är från Restaurang La Rossettisserie i Nice.

2 tärnade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
3 fint hackade tomater
2 zuccini grovt skurna i tärningar
3 röda paprikor grovt skurna bitar
1 aubergine grovt skuren bitar
25cl vitt vin
salt, peppar,  ev 1 tsk erythritol, färsk rosmarin hackad och olivolja.

Fräs löken i olivolja på medelvärme utan att den får färg, med rosmarinen och vitlöken. Salta och peppra. Efter ett tag släng i tomaterna och ev erythritolen , låt det koka ner så att vätskan kokas bort, slå på det vitvinet och koka bort alkoholen.

Nu är det dags för grönsakerna! I med dom, häll på olivolja, sänk värmen, på med lock och koka grönsakerna mjuka i sin egen vätska. Rör om då och då så att det inte bränner i botten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker, toppa med färsk basilika innan servering.

Låt gärna den stå och vila tills dagen efter.

 

2 kommentarer

    • Denna råtta är fantastiskt god, jag åt den på restaurangen vid två tillfällen när vi var i Nice maken och jag och fira 20-årig bröllopsdag den 2 nov.
      mailade och frågade efter receptet och jag fick det! 😀
      Receptet här är från den svenske kocken som jobbade där för över ett år sedan i ett år.
      Sedan är fudgen också god 😉
      KRAM från Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*