Receptet är från Restaurang La Rossettisserie i Nice.
2 tärnade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
3 fint hackade tomater
2 zuccini grovt skurna i tärningar
3 röda paprikor grovt skurna bitar
1 aubergine grovt skuren bitar
25cl vitt vin
salt, peppar, ev 1 tsk erythritol, färsk rosmarin hackad och olivolja.
Fräs löken i olivolja på medelvärme utan att den får färg, med rosmarinen och vitlöken. Salta och peppra. Efter ett tag släng i tomaterna och ev erythritolen , låt det koka ner så att vätskan kokas bort, slå på det vitvinet och koka bort alkoholen.
Nu är det dags för grönsakerna! I med dom, häll på olivolja, sänk värmen, på med lock och koka grönsakerna mjuka i sin egen vätska. Rör om då och då så att det inte bränner i botten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker, toppa med färsk basilika innan servering.
Låt gärna den stå och vila tills dagen efter.
Ser jättegott ut.
Hade tänkt göra dina chokladfudge igår men tiden räckte inte till så det får bli till helgen istället… de såg ju grymt goda ut.
Denna råtta är fantastiskt god, jag åt den på restaurangen vid två tillfällen när vi var i Nice maken och jag och fira 20-årig bröllopsdag den 2 nov.
mailade och frågade efter receptet och jag fick det! 😀
Receptet här är från den svenske kocken som jobbade där för över ett år sedan i ett år.
Sedan är fudgen också god 😉
KRAM från Mariann