Ingredienser till grundreceptet:
3-4 ägg beroende på storlek
1 dl grädde
50 g smält smör
1 dl god riven fet ost
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt och peppar
Smaksättning:
1. Ta torkad basilika i degen. Fyllning: några hackade blad av färsk basilika, 6-8 st hackade oliver, 2 torkade tomater finhackade, 1/4 rödlök finhackad, 50 g grovmosad/hackad fetaost och ringla över lite olivolja och blanda runt.
2. Fyll med färskost och små små buketter av broccoli och knaperstekta bacon.
Gör så här
1. Vispa ägg och grädde, salt och peppar.
2. Smält smöret och blanda ner.
3. Blanda torra ingredienser och blanda ner det i äggsmeten.
4. Riv osten och blanda ner.
5. Fyll en muffinsform eller plåt med halva degen och lägg fyllningen ovanpå, tryck till den lite mot mitten ( inte i botten) och lägg resterande deg ovanpå. Eller så trycker du ner fyllningen bara i lagom fyllda formar.
6. Grädda i ugn 175 grader i ca 10-15 minuter
Fyllningstips från läsare:
Michelle – finhackade champinjoner, röd paprika & purjolök med lite chili
Låter jätte gott!! Hur länge ska de vara inne i ugnen och i vilka grader??
Hej och välkommen hit! 😀
Ett jätte tack för att du gjorde mig uppmärksam på att jag missat något viktigt i receptet. Nu är det ordnat.
kram och välkommen hit igen!
Mariann
Tack! 🙂 och tack för alla dina tips och recept!
Kram Lena
Varsågod! 🙂
Kan du ange vikt på kokosnötsmjöl? Det är så stora klumpar i det så vikt ett bättre sätt att få rätt mängd. Kanske även på alla nötmjöl 😉
Jag brukar röra runt lite med måttet i påsen/burken för just att få löst fluffigt mjöl. 🙂
1 dl kokosnötmjöl väger ca 50 g.
// Mariann
Det här är det bästa recept på matmuffins som finns. Jag gör med olika fyllningar – getost och salami, oliver och fetaost, ost och skinka. De är supergoda och är perfekta att ha med sig på resa eller ha på lut i frysen som snabbmat.
Tack, Marianne för ett fantastiskt recept.
Hej Karin!
Jätte välkommen hit också! 😀
Kul att du uppskattar mitt recept på matmuffinsen.
Jätte tack för dina tips med olika fyllningar, ska noteras. Jag tycker precis som du att det är så praktiskt att ha med på resa eller till badstranden.
Varmt välkommen hit igen!
Kram från
Mariann
Hei! Hva er polfiber da?
Hej och varmt välkommen hit! 😀
Pofiber är en produkt som blir kvar efter man gjort potatismjöl
http://www.semperglutenfritt.se/glutenfria-produkter/mixer/pofiber
Kram
Mariann
Hej,
Detta är verkligen ett superbra recept. Jag har gjort det flera gånger och eftersom jag inte hittar Pofiber i min affär tar jag fibrex och de blir toppen. Har alltid ett par stycken med mig på golfbanan när medspelarna äter sin varmkorv med bröd eller kexchoklad och de ser alltid lite avundsjuka ut… 🙂
Kan jag mkt väl förstå!! Vem vill ha tillsatsstinn korv och bröd dessutom!!?? 😉
Jag gillar fibrex, tycker det blir liksom grovt och matigt. 🙂
Ska prova det nästa gång jag gör dem. Tack för tips!
Kram Mariann
Precis gjort dessa. Tyvärr var muffinsformarna för små så de såg mindre bra ut.
Smaken då? JÄTTEGODA! Jag hade i salami, oliver fyllda med vitlöksklyftor, fetaost och paprika.
Ska köpa hem större muffinsformar till nästa gång. För dessa kommer jag helt klart att göra igen!
Hej!
ja det är jätte goda matmuffins!
Hej!
Det var jättegott. Undrar bara hur du vispar ägg och grädde, med elvisp till vispadgrädd konsistens ungefär eller bara så det blandar sig med vanlig ballongvisp? Fick de inte lika fluffiga som på din bild. Men gott var det. Tack Marianne du gör underbara recept. Längtar efter din bok!!
Lotta
Broccoli och bacon med en gnutta vegeta (kroatisk grönsaksbuljong/krydda) var VÄLDIGT gott och finhackade champinjoner, röd paprika & purjolök med lite chili var med en vinnare. Rekommenderas! Extra plus för att ett gäng muffins var inne 5 minuter längre än det andra, men skilde inte alls i saftigheten. Tror inte dessa muffins KAN bli torra?
Bakade matfuffinsen idag. Ett mycket lyckat recept med ett fint resultat. Jag ska på utfärd om några dagar och de är bra att ta med. Om det finns några kvar!
Kul att de föll i god jord 😉 och hopaps några blev kvar till utfärden 😉
Hej!
Bakar NU! 🙂
Hur många gram kolhydrater blir det per muffins om man gör 6 st?
Nån som räknat ut?
/Nina
Hejsan!
Jag har inte räknat ut det och det handlar mkt om vilket koksonötsmjöl du har dvs hur många kh innehåller det.
men 0,5 dl bör väga 30 gram ca, så det måste oavsett innehålla väldigt lite kh. Pofibern väger ju knappt något…