500 gram skivad rabarber
2 msk sötning Bakery+
1 liten kanelstång
0,5 vaniljstång, urgröpet + stång
0,5 d-1 dl vitt torrt vin
2 gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinget i blöt i kallt vatten misnt 5 min.
Ansa och skiva rabarbern ca i 1-2 cm bitar, gör gärna lite olika storlekar.
Lägg dem i en kastrull och lägg i övriga ingredienser utom gelantinet.
Låt det hela få ett uppkok och sedan sjuda tills rabarbern är något lite mjuk.
Ta från värmen och låt det dra i ca 10 minuter. Fiska upp vaniljstången och kanelstången.
Rör i gelatinet.
Rabarbern mjuknar mer under tiden det svalnar av.
Servera rabarberkompotten kall med lättvispad grädde eller vaniljglass.
©MariannAndersson
en enkel variant brukar jag göra – kokar rabarber med vatten och tar undan nån dl innan jag gör vanlig kräm till mannen i huset. i min dl rör jag ner en halv tsk fiberhusk och nån msk sukrin, när det har fått stå en stund så blir det hela krämigt! ätes med flytande grädde – mycket gott o snabbt! 🙂
Rabarber kan man inte äta för mkt av 😉
KRAM 🙂