5 ägg
150 gram smält osaltat smör
2 dl grädde eller CF
5 rutor 90% mörk choklad Lindt
1 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk Bakery+ sötning
Glasyren:
100 gram mycket mjukt osaltat smör
100-150 gram cream cheese
2 tsk kakao
2 tsk snabbkaffepulver
2 msk Bakery+
dek: kakonibs eller riven choklad
Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt bortemot 5 minuter. Smält smöret emd chokladen och ta sedan i grädden. Häll chokladblandningen i äggsmeten och blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna väl och blanda sedan ner dem i smeten, se till att den är väl blandad.
Kläm fast ett bakplåtspapper över botten på en springform ca 21 cm, smöra kanten och pofibra. Häll smeten i formen och grädda mitten av ugnen 175 grader i ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
Blanda alla ingredienser väl till glasyren.
Bred kaffeglasyren över chokladkakan och strö över lite kakonibs eller riven choklad.
Mums! Vad gott med chokladkaka!
Den ser underbart god ut! Tror du att man kan använda honung eller agavesirap som sötning? Och vet du ungefär vilken mängd man skulle kunna använda i så fall?
MVH Maria
Man kan söta med vad man vill, även socker för den som vil det 😉
Men mängd blir svårt för mig att säga, du får nog prova dig fram och smaka av smeten innan du gräddar.
Kram Mariann
Har du nån aning om man på nåt sätt skulle kunna få till Lavkarb brödet (mix på hälskosten)? Det är ju hur gott som helst, men ärtprotein t ex, var får man tag på det? Och tror du man kan byta mot annat proteinpulver..? Det är ju hiskeligt dyrt bröd, men blir verkligen bröd! Hälsn Anette
Ja det är ett hiskeligt dyrt bröd! 🙁
jag tror man mkt väl kan köra utan extra proteiner i, kör i lite ägg så får man ju upp både protein och nräingshalt i bröden, så blir det mat och inte fågelmat 😉
Blnada samma mjöler de nämner om de som står först ska ju vara mest av osv…
Hoppas du får till det.
Har du annars porvat mina grova te kakor? De kunde kanske påminna om detta brödet lite, ta i linfrön o brödkryddor så borde det bli hyfsat.
Ska testa! Tycker de flesta bröd blir lite ”äggiga” i konsistensen, vilket detta inte var. Funderar lite över bake PRO. Kan det ersätta ärtproteinet tro..?
Prova utan, bakepro är svindyrt och onödigt. 🙂
Lägg proteinet på brödet 😉
Hej Mariann!
Din sida och dina recept är en stor inspirationskälla för många! Du är verkligen duktig med alla dessa godsaker du delar med dig. En liten grej bara: det skulle vara ganska intressant och dessutom uppskattat om du kunde skriva på någon av dina recept hur mycket kolhydrater bakverken eller per skiva/portion innehåller. Bara som ett tips! Kram
Det finns uträkningar på några ;)ex kanelbullar o mandeltårta.
Tack för att du gillar bloggen och mina recept! 😀
Kram från Mariann